Skunk Dames 1 gaat na zege als koploper de winterstop in

Zaterdag 10 december stond voor de dames van Skunk de wedstrijd tegen de dames van Peter Peters op het prgramma. De Veghelse ploeg had vooraf geen idee wat ze van de ploeg uit Schaijk konden verwachten.

Ondanks een aantal blessuregevallen aan Veghelse kant kon Skunk toch weer met een sterk team aantreden. Gelijktijdig met deze wedstrijd stond de wedstrijd van de nummer 2 tegen de nummer 3 op het programma. Noodzaak voor Skunk om ervoor te zorgen dat ze hun eigen spel konden spelen, de vijf punten te pakken en zodoende de koppositie te behouden. Door omstandigheden ging de wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 niet door en dat betekent dat Skunk de ranglijst blijft aanvoeren.

De eerste set gingen het gelijk op. Het leek er op dat ze hem af gingen geven, maar de Veghelse dames bleven knokken en met een paar mooie aanvallen van Maartje, Iris en Petra wisten ze de set met twee punten verschil binnen te halen.

De eerste set zette de toon voor het verloop van de wedstrijd. Veel lange rally’s. Het spel golfde op en neer.  “We konden ieder in zijn kracht zetten op de juiste positie. Naomi als verdediger in het achterveld wist veel ballen goed te pasen. Iris kreeg de bal mooi aangegeven van Eefje en kon ze hierdoor lekker afmaken. Sandy verraste meerdere keren met een mooie omloopbal en Eline dook van links naar rechts om de ballen van de grond te houden”. Set 2 werd ook met 25-23 gewonnen.

Set 3 en 4 wonnen ze met iets meer overtuiging. Met de setstanden 25-19 en 25-20 was de wedstrijd gespeeld. Vijf punten in de pocket en koppositie behouden.

Met deze mooie en belangrijke overwinning gaat het team van Skunk Dames 1 de winterstop in. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is op zaterdag 14 januari om 17.00 uur. Plaats van handeling is Sporthal De Bunders in Veghel, tegenstander zal zijn Avance dames 1.