Drie nieuwe Gildebroeders bij het Sint Barbaragilde Veghel

Foto: Ruud Eekhof | Sint Barbaragilde Veghel

Tijden de jaarlijkse Teerdag, samen met 18 leden van het Duitse Sankt Georgiusgilde uit Goch, werden er in Veghel 3 nieuwe leden van het Sint Barbaragilde Veghel geïnstalleerd.

De drie nieuwe leden, Joop Callaars, Stephen Linscheer en Willem Sengers brengen het aantal actieve Gildebroeders op 40. Zij dragen vanaf heden hun Gildehoed bij alle officiële activiteiten van het Gilde in Veghel.

Een bijzondere dag dus, ook al omdat de mis in de Lambertuskerk gedaan werd door priester Ard Smulders uit Veghel, samen met pater Manfred Krause uit Goch. Pater Krause is opgeleid bij de orde in Steyl aan de Maas en spreekt daardoor Nederlands. De beide Gilden gingen met slaande trom en wapperende vendels de kerk in. De 3 nieuwe leden hebben een jaar lang meegelopen met alle Gilde activiteiten om wederzijds af te tasten of er een goede keuze wordt gemaakt. Gildebroeder ben je voor het leven tenslotte. Na de Corona tijd is de samenwerking van beide Gilden groter geworden en gaan ze binnenkort de nieuwe bijeenkomsten af stemmen en wedstrijden houden in een gezellige sfeer in Veghel en in Duitsland.

Op dit moment is het Gilde alweer actief bij de organisatie en uitvoering van de ijsbaan voor de jeugd van Veghel.

Kom naar de Markt in Veghel en geniet samen met kinderen en of kleinkinderen van deze sportieve activiteiten in de grote schaatstent en kijk mee vanaf één van de terrassen van de horecaondernemers.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen