Skunk Heren 1 komt laat op stoom, maar wint wel van Limax

De laatste wedstrijd voor het kerstreces ging tussen Numdia VC Limax Heren 2 en Skunk Heren 1. Deze teams hadden elkaar vorig seizoen ook al ontmoet en was voor de heren van Skunk een weerzien met oud-Skunker Mathijs.

Skunk kwam slecht uit de startblokken met een slechte pass, mindere blokkade, maar vooral weinig energie. Limax zette ondertussen veel druk met hun service en ook aanvallend konden ze makkelijk scoren. Daarmee won Limax de eerste set dik met 25-15.

In de tweede set bleef het energieniveau laag bij de heren uit Veghel, mede door ziekte en blessures. Desondanks werd het meer een wedstrijd waarbij Skunk zich ging aanpassen aan het spel van Limax. Dat kon niet voorkomen dat ook de tweede set naar de thuisploeg uit Linne ging (25-23).

Na de 2-0 achterstand was Skunk wakker geschud en zorgde in de derde set met een stabielere pass en hogere service druk dat Limax fouten ging maken, waarbij vooral de service van Limax het liet afweten. Daarmee waren de rollen omgedraaid en pakte Skunk de derde set met 16-25.

Skunk hield dit niveau in het begin van de vierde set vast, maar liet Limax in hun spel komen onder aanmoediging van het publiek. Dat maakte de vierde set extra spannend waarbij de 20-20 gelijkstand nog alles mogelijk maakte. Nadat de gemoederen hoog waren opgelopen en de eerste rode kaart een feit was, had Skunk de strijd gelijk getrokken tot 2-2.

In de vijfde beslissende set sprong Skunk uit de startblokken en pakte daarmee een flinke voorsprong. De frustratie bij Limax liep daarmee hoger op waarbij een tweede rode kaart hielp voor Skunk om de set en daarmee de wedstrijd binnen te halen.

Setstanden

25-15, 25-23, 16-25, 22-25, 6-15

Met deze 9de overwinning van het seizoen voor Skunk (9 van de 11) kan de Veghelse ploeg zich winterkampioen noemen. Komende weken is het kerstreces en Skunk zal in het nieuwe jaar op 14 januari thuis in Veghel aantreden tegen Inter Rijswijk.