Stichting Met je Hart en ONS welzijn zijn op zoek naar koks en eters

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Met de kerstdagen nog maar net achter de rug, vaak gevierd met familie en vrienden, weten we ook dat gezellig tafelen niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met de goede voornemens nog vers in het geheugen is er nu al een mooie gelegenheid om deze ‘in te wisselen’. Op woensdag 25 januari staat Heel Veghel Kookt op de agenda. De organisaties Stichting Met je Hart en ONS welzijn zijn op zoek naar koks en eters.

Op vijftig verschillende plaatsen is de bedoeling dat één of meerdere oudere(n) een etentje voorgeschoteld krijgen in voor velen een donkere stille maand. Natuurlijk staat een gezellige avond hierbij dan ook centraal. De organisatie vindt het geweldig als er ook in de kerkdorpen mensen zijn die enthousiast mee willen doen. Samen koken en eten, daar gaat het om.

Verbinding

Het project is opgezet om ouderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, een gezellige avond met een gezonde maaltijd te bezorgen. Dit is al vijf jaar een enorm succes. Heel Veghel Kookt, verbindt op deze manier mensen met elkaar. Soms mensen die een straat of paar straten verderop wonen. Het is fijn als zij daarna zo af en toe ook nog contact hebben.

De organisatie is op zoek naar mensen-echtparen- gezinnen die zich een avondje willen inzetten voor de medemens. De maaltijden kunnen worden bereid bij de ouderen thuis, maar de kok mag de gasten ook thuis ontvangen. Het is natuurlijk ook heel gezellig als de kinderen mee eten. Dit biedt leuke verrassende gesprekken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

De lekkere en gezonde maaltijd kan door iedereen bereid worden. Er worden geen hoogstaande culinaire kwaliteiten gevraagd. De boodschappen worden dit jaar mede gesponsord door Jumbo Foodmarkt Noordkade. Dit jaar niet met een tas ingrediënten maar met een geldbedrag waarmee je zelf de boodschappen bij de Foodmarkt kunt kopen.

Dit jaar zullen ook de leerlingen van het Fioretticollege mee de ouderen verwennen.

Aanmelden

Inschrijven kan tot en met 11 januari. Na de inschrijving volgt contact met de organisatie. Vragen? Bel dan naar 088-3742525 / 06-14342433

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen