Skunk Dames 1 verliest thuisduel van koploper uit Sint Anthonis

Foto: VV Skunk

Zaterdag stond voor Skunk Dames 1 de wedstrijd tegen de koploper Somas/Activia op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Skunk op 1 punt achterstand op de ranglijst. De Veghelse dames wilden de koppositie graag overnemen dus er werd met spanning toegeleefd naar deze topper.

Van tevoren was duidelijk dat Skunk scherp zou moeten serveren. Activia speelt graag veel over midden en om dat te ontregelen is een goede service belangrijk. Dat was precies wat er niet goed ging voor Skunk in de eerste 2 sets.

Skunk begon aardig aan de wedstrijd met mooie aanvallen maar ze vergaten zichzelf te belonen door veel fout te serveren. Hierdoor bleef Activia bij en kon uiteindelijk het initiatief overnemen. Met een hoge servicedruk werd het Skunk moeilijk gemaakt. De eerste set ging met 21-25 naar de bezoekers uit Sint Anthonis.

De tweede set gaf hetzelfde beeld, Skunk kwam er niet aan te pas door het steady spel van Activia. 17-25.

In de derde set begon Skunk beter te serveren. Activia kwam meer onder druk en in de verdediging van Skunk werd beter gespeeld, mede door de inbreng van Naomi Severein. De spelverdeelster van Skunk, Eefje van de Berg kon haar aanvallers goed bedienen, het vertrouwen bij Skunk kwam terug en de derde set werd met 25-19 gewonnen.

De vierde set begon goed voor Skunk, het initiatief was helemaal terug bij de thuisploeg, Iris Verhoeven scoorde veel op de diagonaal en al snel stond er 9-3 op het scorebord. Maar Activia gaf zich niet gewonnen en door een goede service reeks kwamen ze helemaal terug in de wedstrijd. Via 12-12 werd het 17-19 voor Activia. Het vertrouwen bij Skunk nam weer af en ze lieten de winst in de 4e set uit de handen glippen, 18-25.

Hierdoor wint Activia met 3-1 en blijft Skunk op de tweede plek staan met 4 punten achterstand op de nummer 1.

Er is geen tijd om lang te treuren om deze nederlaag. Volgende week staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma, in Uden wordt tegen Saturnus gespeeld, een team dat ook graag voor promotie wil strijden. Alle aanmoedigingen van het fanatieke publiek zijn welkom, de dames van Skunk zullen zorgen dat ze er klaar voor zijn. Om 16.15 zal de wedstrijd beginnen.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen