Skunk heren 1 wint moeizaam van Volley Dordrecht

Foto: Theo de Vrede | Skunk

Skunk heren 1 nam het afgelopen zaterdag op tegen Volley Dordrecht heren 1. De eerste set werd fel gestart door Skunk met een succesvolle service reeks van Joey om tot een 8-1 voorsprong te komen. Deze comfortabele voorsprong wisten de Veghelse heren vol te houden en pakten zo zonder veel problemen de eerste set.

Dat het geen gelopen race was, liet Volley Dordrecht zien in de tweede set. Skunk had moeite met de service en ook aan het net had Skunk weinig in te brengen en kwam daarmee op een 2-10 achterstand. Skunk had vooral moeite met de linkshandige diagonaal van Volley Dordrecht die Skunk regelmatig alle hoeken van het veld liet zien. Skunk probeerde zich terug in de wedstrijd te spelen, en kon zelfs weer mee doen om de setwinst. Het einde van de set was echter duidelijk voor Volley Dordrecht.

In de derde set begon Skunk weer goed, maar kon niet meer overtuigen zoals in de eerste set. Daarmee bleef de set spannend met Skunk als winnaar. In de vierde set ging het lang gelijk op, maar maakte de diagonaal van Volley Dordrecht het verschil. Na een unieke overtreding van de 8-seconden opslag regel van Skunk kwam de setstand gelijk tot 2-2.

In de vijfde beslissende set was de energie weg bij Volley Dordrecht en won Skunk zonder problemen de laatste set en daarmee de wedstrijd met 3-2.

Setstanden

25-18, 17-25, 25-23, 22-25, 15-7

Volgende week reist Skunk af naar Katwijk om het op te nemen tegen nummer drie op de ranglijst Habithuis | RVV en zal het uit een ander vaatje moeten tappen om kans te maken op de winst.

 

Reacties

Cookieinstellingen