Skunk heren 1 beloont zich niet met setwinst

Skunk Heren 1 reisde afgelopen zaterdag af naar Katwijk aan Zee om aan te treden tegen nummer 3 Habithuis | RVV heren 1. Corona maakte het de Veghelse heren lastig waardoor er werd aangetreden zonder spelverdeler en zonder wissels. Skunk wist dat het lastig ging worden, maar was van plan haar huid duur te verkopen.

In de eerste set liet Skunk zien niets te verliezen te hebben en forceerde met prima spel en energie een eerste time-out voor RVV. De mini-voorsprong van Skunk bleef behouden en daarmee hoopten zij op een stunt in de eerste set. Het beste spel hadden beide teams bewaard voor de punten boven de 25, want met knap aanvallend en verdedigend werk aan beide kanten werd het publiek getrakteerd op een mooie volleybalshow waar Skunk uiteindelijk aan het kortste eind trok met 32-30.

Het verlies van de eerste set had impact op Skunk waarbij het moeizamer ging lopen in de tweede set. Ook serverend konden de heren uit Veghel niet voor voldoende druk op RVV zorgen. Hierdoor konden de middenmannen van RVV goed in positie gebracht worden en ging naast de tweede set ook de derde set naar RVV.

In de vierde set richtte Skunk zich nog een keer op en pakte brutaal een voorsprong van 6-10. Met een sprongservice serie van RVV konden de Katwijkse heren de achterstand echter omzetten in een flinke voorsprong. Skunk probeerde de achterstand nog wel ongedaan te maken met onbevangen spel, maar dit kon niet voorkomen dat Skunk de eerste 4-0 nederlaag moest slikken.