Mogelijke fusie Welzijn De Meierij en ONS welzijn

Foto: ONS Welzijn

Welzijn de Meierij en ONS welzijn tekenden 7 februari 2023 een intentieverklaring tot het onderzoeken van een mogelijke fusie. Welzijn De Meierij en ONS welzijn zijn al jarenlang goede samenwerkingspartners in het welzijnswerk in Meierijstad. Sociaal werkers en vrijwilligers weten elkaar te vinden en werken prettig samen.

Welzijn De Meijerij en ONS welzijn willen komend jaar met elkaar onderzoeken of ze die samenwerking kunnen versterken door samen mogelijk één nieuwe organisatie te vormen, onder een nieuwe naam. In deze nieuwe organisatie kan zowel de dienstverlening van Welzijn De Meierij als het Veghelse deel van ONS welzijn een plek krijgen. De organisatie kan ondergebracht worden bij Lentl, de koepelorganisatie waar ONS welzijn samen met een aantal andere sociaal werk organisaties deel van uitmaakt.

De beweegredenen om nadere samenwerking en mogelijke fusie te onderzoeken, zijn divers:

1. We willen recht blijven doen aan onze lokale verbondenheid en de kracht van de huidige dienstverlening en identiteit. Immers, we kunnen ons werk alleen goed doen als onze sociaal werkers en vrijwilligers de dorpen, buurten, mensen, voorzieningen kennen en dichtbij zijn.
2. We zien meerwaarde in het bundelen van onze krachten en elkaar versterken op het gebied van expertise, vakmanschap, innovatie, partnerschap en bedrijfsvoering.
3. De gemeente wil in de nabije toekomst naar één sociaal werk organisatie voor Meierijstad. De gemeente kijkt nog hoe zij dit wil invullen, maar ONS welzijn en Welzijn De Meierij willen samen alvast een stap naar voren doen.

Kortom, naar de toekomst toe denken ze dat samengaan de beste weg is om nog meer impact te maken voor de inwoners van Meierijstad.

Het komende jaar onderzoeken ze of de intentie tot het vormen van één nieuwe sociaal werkorganisatie voor Meierijstad haalbaar is. Dit jaar gaan ze inzetten op verdere samenwerking. Mocht na het onderzoek besloten worden te fuseren, dan streven ze ernaar om dit over een jaar doorgevoerd te hebben. Indien de fusie doorgaat, dan worden er geen negatieve personele consequenties verwacht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen