Ramp in Turkije en Syrië zet Ronald van Venrooij aan tot actie voor Rode Kruis

Foto: Ronald van Venrooij

Ook in onze gemeente zijn veel mensen die, op wat voor manier dan ook, in actie komen na de vreselijke ramp die Turkije en Syrië getroffen heeft. Ronald van Venrooij is één van hen.

Wandelen voor Turkije en Syrië

Het was alweer een tijd geleden dat wij Ronald gesproken hadden. Afgelopen jaar ging hij de uitdaging aan om middels een wandeltocht langs alle 12 provinciehoofdsteden geld in te zamelen voor kankeronderzoek voor de Maarten van der Weijden Foundation. Door een knieblessure moest hij na ruim 200 kilometer zijn uitdaging staken.

Ronald vroeg ons om aandacht te besteden aan zijn actie. Natuurlijk doen wij dat graag.

Een goede Turkse collega en vriendin van mij heeft familie in dat gebied wonen. Zij heeft mij verhalen verteld waar ik enorm van ben geschrokken. De aardbeving in Turkije en Syrië heeft mij persoonlijk erg aangegrepen en haar verhaal in het bijzonder.

Je wil de mensen daar helpen, maar je kunt vanuit Nederland niet veel doen. Je staat machteloos. Om er voor haar en haar familie en natuurlijk voor alle slachtoffers in het bijzonder toch een beetje te zijn, ga ik aanstaande zondag 12 februari deelnemen aan de 4e tocht van de Winterserie Hart van Brabant 2022 – 2023 in Tilburg.

Aangezien ik afgelopen jaar net hersteld ben van een ernstige knieblessure wil ik 15 kilometer gaan wandelen voor dit goede doel Giro 7244 van het Nederlandse Rode Kruis i.s.m. Giro 555. Ik hoop wederom zoveel mogelijk geld in te zamelen, want dit geld is momenteel erg hard nodig.

En daarom wil ik u vragen of u mijn wandeltocht wilt steunen door geld over te maken naar GIRO 7244 / GIRO 555 ten behoeve van de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. Het is misschien maar een druppel op een gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen. En samen maken we het verschil.

Ronald heeft een eigen actiepagina aangemaakt op de site van het Rode Kruis. Hierbij de link aardbeving.actievoorrodekruis.nl/fundraisers/ronald-van-venrooij

Kom ook in actie voor het Rode Kruis

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Mensen die dierbare zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in huhn dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom.

En dat doet het Rode Kruis met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen