Skunk Dames 1 pakt volle buit in thuiswedstrijd tegen Hajraa

Foto: VV SKunk

Na twee verloren wedstrijden, was Skunk er op gebrand om weer een goede prestatie neer te zetten. De Veghelse dames kregen Hajraa dames 2 uit Eindhoven op bezoek, waar bij de uitwedstrijd nog een moeizame overwinning was behaald.

Door: Eline Lange

Van te voren was duidelijk dat Skunk vanaf het eerste fluitsignaal scherp zou moeten beginnen om direct de druk bij de tegenstander te leggen. Dit werd dan ook gedaan en mede door veel service druk kwam Hajraa niet in het spel en kon Skunk haar eigen spelletje spelen. Er werd goed verdeeld waardoor er veel mooie aanvallen werden gecreëerd en Skunk hierdoor de eerste set met ruime cijfers naar zich toe trok (25-13).

De tweede set begon Skunk direct met een kleine achterstand, maar door weer een goede service serie van Iris Verhoeven boog Skunk deze achterstand weer om naar een voorsprong. Doordat Hajraa steeds meer ging verdedigen werd het voor Skunk wat lastiger om te scoren. Met een stand van 20-20 begon Skunk aan de ‘big points’. Deze werd vervolgens clean uitgespeeld en ook de tweede set werd gewonnen met 25-22.

Set drie was een replica van set één. Door goed verdedigingswerk en veel aanvalskracht van Skunk kwam Hajraa geen moment op voorsprong en werd deze alsmaar uitgebreid. De belangrijke derde set werd ook weer met ruime cijfers gewonnen (25-13).

Elk punt is belangrijk voor promotie, dus ook met deze gedachte stapte Skunk de vierde set het veld in. Skunk nam gedurende de set elke keer een kleine voorsprong en kwam zelfs op een voorsprong van 20-13. Hierna zakte de concentratie wat weg, waardoor Hajraa steeds meer in het spel kwam en zelfs tot 22-19 terug kwam. Na een time out werd vervolgens de set uitgespeeld en won Skunk deze met 25-21.

Setstanden

25-13 / 25-22 / 25-13 / 25-21

5 belangrijke punten zijn in Veghel gebleven en hierdoor blijft Skunk op een mooie tweede plaats staan. De komende twee weken staat er geen wedstrijd op het programma. Op zaterdag 4 maart zal de eerstvolgende wedstrijd zijn tegen Flamingo’s dames 1 om 17.00 uur in Sporthal de Bunders.

Reacties

Cookieinstellingen