Aannemer MFA De Groene Long in Sint Oedenrode bekend

Foto: meierijstad

De bouwaannemer voor de nieuwbouw van MFA De Groene Long in Sint Oedenrode is bekend. Binx Smartility gaat, samen met een bouwteam, aan de slag met de verdere uitwerking en voorbereiding van de nieuwbouw van het multifunctionele gebouw De Groene Long.

De nieuwbouw omvat een sportvoorziening, een huiskamer voor de wijk en een kinderopvang. Daarnaast worden in de nieuwbouw de huidige basisschool De Springplank en de Kienehoef gehuisvest. De nieuwbouw wordt, voornamelijk op de locatie van de huidige locatie van basisschool De Springplank, gerealiseerd.

De afgelopen periode heeft Thomas Architecten het gebouw vormgegeven en zijn de basisplattegronden, samen met de gebruikers van het nieuwe gebouw, verder uitgewerkt.

Nu de aannemer bekend is, wordt met de aannemer het ontwerp vertaald naar uitvoeringsniveau. Daarbij wordt gelet op betaalbaarheid en zeker ook de kwaliteit.

Wethouder Johan van Gerwen: β€œDe selectie van de aannemer is de volgende belangrijke stap om tot de realisatie van MFA de Groene Long te komen. We hebben er – in samenspraak met beide schoolbesturen – bewust voor gekozen om voor dit project een bouwteam samen te stellen, waarbij in een vroeg stadium bouwexpertise en kennis van bouwkosten aan tafel zit. Dit met het doel om zoveel mogelijke tegenvallers tijdens de bouw te voorkomen en zo snel als mogelijk helderheid te krijgen over de bouwkosten.”

Het streven is om de nieuwbouw aan het einde van 2024 in gebruik te nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen