112

Dame op leeftijd uit Sint-Oedenrode slachtoffer van spoofing

Foto: politie.nl

De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van een spoofing zaak, die zich in augustus 2022 voordeed en waarbij een dame op leeftijd voor ruim duizend euro werd opgelicht. 

Mevrouw werd eerst gebeld door een nep bankmedewerker en daarna kwam bovenstaande man aan de deur om haar bankpas met pincode op te halen, die hij even later misbruikt bij de Geldmaat op de Nieuwstraat in Son en Breugel. Als je hem herkent, dan hoort de politie graag van u.

De bejaarde dame werd op 8 augustus rond 14 uur gebeld door een oplichter die zich voordeed als medewerker van de Rabobank. Volgens hem was er een groot geldbedrag van haar rekening geschreven, maar hij zou dat wel voor haar fiksen en een nieuwe bankpas voor haar regelen. Moest ze wel haar huidige pas met pincode afgeven aan zijn collega, ook een oplichter dus, die hij bij haar thuis langs zou sturen.

Mevrouw gelooft het verhaal en doet wat er van haar gevraagd wordt. De man op de afbeeldingen komt dan dezelfde dag om 16:45 uur bij haar thuis in Sint Oedenrode haar bankpas ophalen. En rond 17:15 uur staat hij met haar pas te pinnen in Son en Breugel. Hij staat er goed op dus met jullie hulp hopen we hem snel te vinden. Tip als je iets weet.

Reacties

Cookieinstellingen