We Want More! nieuwe voorstelling van Theaterkoor Stem

Regisseur Anne-Sofie van der Weijden geeft aanwijzingen
Regisseur Anne-Sofie van der Weijden geeft aanwijzingen
Foto: Jos Kaldenhoven

Een popkoor kent zijn hoogtijdagen in de jaren 90, maar valt om onbekende redenen uit elkaar. Na ruim 25 jaar komt er een reünie-optreden om nog één keer te schitteren op het podium. Door oud zeer en nieuwe onthullingen komen de verhoudingen echter op scherp te staan. Zal het optreden nog succesvol zijn? Dit zijn de ingrediënten van de nieuwe productie van Theaterkoor Stem onder de titel ‘We Want More!’

Na de covid-pandemie staat het koor te popelen om weer het podium op te kunnen gaan en er een spetterende voorstelling van te maken. En zoals van Theaterkoor Stem verwacht mag worden, staat de show garant voor een ontspannend avondje uit met prachtige liedjes uit verschillende muziekstijlen, ondersteund door visuele effecten en een heuse live band!

‘We Want More!’ is een vrolijke muzikale voorstelling over een popkoor dat na ruim 25 jaar bij elkaar komt voor een spetterend reünie optreden. De nummers van toen passeren de revue en er worden nieuwe nummers ingestudeerd. Allemaal om nog één keer met elkaar te schitteren op het podium. Tijdens het weerzien worden herinneringen opgehaald en komt iedereen erachter hoe het de afgelopen jaren is gegaan in het leven van de koorleden. Maar, voordat het koor aan het optreden kan beginnen, moeten nog vele obstakels worden overwonnen.

Theatermaker en schrijfster Bodil de la Parra schreef ‘We Want More!’ om het theaterseizoen van 2016 feestelijk af te sluiten als ‘toetje van het seizoen’. Geproduceerd door Bos Theaterproducties is ‘We Want More!’ gedurende drie maanden te zien geweest in verschillende Nederlandse theaters.

Koorregisseur Anne-Sofie van der Weijden was destijds als regieassistent nauw bij deze productie betrokken. Voor Stem heeft zij dit stuk bewerkt. Samen met dirigent Wim Reijnders en koordeelnemer Mirjam Vermeulen zijn nieuwe nummers gekozen en is dit stuk helemaal op maat gemaakt. We Want More! belooft een muzikaal feestje te worden dat je niet mag missen!

Kaarten zijn vanaf 1 maart te koop via de vernieuwde website www.theaterkoorstem.com.

Theaterkoor Stem

Theaterkoor Stem is in 2015 ontstaan vanuit Theaterkoor Rooi. Sinds 2007 heeft dit gezelschap 5 grote producties op de planken gezet waarvan de theatershow ‘Boeiende Buren’ (maart 2018) de meest recente is. Het theaterkoor is bedoeld voor mensen die goed zingen en het brengen van theater daar mee willen combineren. Ons koor koestert plezier, ambitie en toewijding. Zo zetten we iedere keer opnieuw een unieke productie neer. Vrijwel alle aspecten van de productie worden binnen eigen gelederen bedacht, ontworpen en gerealiseerd. Hiervoor beschikken we over een uitgebreide structuur van werkgroepen waarin ook niet-koor deelnemers actief zijn.

Tijdens de uitvoeringen wordt het koor begeleid door een groep muzikanten. Behalve aan de muziek besteden we ook veel aandacht aan de presentatie van het repertoire. Onder leiding van een regisseur wordt er voor elk nummer gezocht naar een passende regie om de juiste sfeer te creëren. Theaterkoor Stem heeft haar basis in Meierijstad en repeteert wekelijks in De Brink in Eerde.

De activiteiten van het koor worden mede mogelijk gemaakt door de stichting Theaterkoor Stem.

 

Reacties

Cookieinstellingen