Voorstelling Kaatje over scheiding ouders herkenbaar voor veel kinderen

Foto: Lissa Groenewoud | ONS Welzijn

“Je hoeft het als kind nooit alleen te doen en de scheiding van je ouders is niet jouw schuld”. Met die geruststellende wetenschap konden kinderen van groep 5, 6 en 7 van basisschool ‘t Talent woensdagochtend terug naar de klas, na het zien van de interactieve theatervoorstelling Kaatje. Die gaat over echtscheiding en wat dat doet met een kind. 

De voorstelling was naar Schijndel gehaald door ONS welzijn i.s.m. Lentl, ’t Spectrum en Theater AanZ. Wethouder Menno Roozendaal van Meierijstad woonde de voorstelling bij. “Het is fijn dat kinderen over zo’n lastig onderwerp op een veilige, laagdrempelige en soms ook luchtige manier een stem krijgen.”

Veilig

De kinderen hadden samen met de drie acteurs een napraatje. Kaatje blijkt een veilige manier om over zichzelf te praten. Ook de wethouder sprak na de voorstelling met directeur ONS welzijn Janneke de Schutter en sociaal werkers over de impact van de voorstelling en het gevolg ervan. Een uitgestoken hand, hulp en ondersteuning bieden.

Echtscheiding is iets waar veel kinderen mee te maken krijgen. Alleen al in deze groep staken meer dan tien kinderen hun vinger op bij de vraag van wie de ouders uit elkaar zijn. Daarom willen de organisaties kinderen en ouders kennis laten maken met Kaatje en de kracht van theater bij een beladen onderwerpen als dit.

Medewerkers van het Kenniscentrum Kind en Scheiding (onderdeel van Centrum voor Jeugd en Gezin Meierijstad) waren aanwezig voor ondersteuning van de kinderen. Het Kenniscentrum biedt ook (preventieve) ondersteuning aan ouders die (overwegen te) gaan scheiden. Neem contact op [email protected]. In gemeente Meierijstad werkt ONS welzijn samen in de coöperatie sociaal werk Meierijstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen