John van Bergen ontvangt waarderingsprijs ´Meedoen in Meierijstad´

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Zaterdagavond 18 maart ontving John van Bergen uit handen van wethouder Johan van Gerwen de waarderingsprijs ‘Meedoen in Meierijstad’. Een prijs die ingesteld is voor organisaties, verengingen, burgers of ondernemers die zich inzetten zodat inwoners van onze gemeente mee kunnen doen en niet buitenspel worden gezet.

De heer van Bergen is mede-initiatiefnemer van het Dansen&Sjanzen-café. Hij zet zich samen met een vaste groep vrijwilligers in voor een gezellige uitgangsavond voor 18-plusser met een beperking. Dansen&Sjanzen-café is een speciale stapavond van Veghel en omstreken. Iedere 18-plusser met een beperking is hier van harte welkom.

Begin 2017 is deze avond opgericht door John van Bergen samen met Thijs Swinkels van Brownies&Downies. In 2018 heeft John de organisatie volledig overgenomen. Samen met een team van vrijwilligers organiseren zij regelmatig een gezellige stapavond op de Noordkade. Vorig jaar april werd het eerste lustrum gevierd.
Bij Dansen&Sjanzen-café kunnen bezoekers zichzelf zijn, ontstaan vriendschappen en heeft iedereen respect voor elkaar. Steeds meer mensen weten het Dansen&Sjanzen-café te vinden voor een gezellig avondje uit.

De gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat elke inwoner, ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kan doen in onze gemeente en daarom is deze prijs in het leven geroepen.

In juni 2022 trad zanger Steven Harks op tijdens een stapavond in het Dansen&Sjanze café

Reacties

Cookieinstellingen