Niels en Anne van het Fioretti College winnen zilveren medaille bij Skills The Finals

Foto: The Creators Hub - Jordi Sloots - Skills the Finals 2023

Op donderdag 23 maart was Amsterdam het middelpunt van talentvol jeugdig vakmanschap. In RAI vond namelijk Skills The Finals plaats: hét Nederlands Kampioenschap voor beroepen. Zo’n 600 deelnemers uit het vmbo en mbo gingen met elkaar de strijd aan in ruim zestig vakwedstrijden. Twee teams van het Fioretti College in Veghel wonnen eerder de provinciale voorrondes ‘Skills Talents’ en kwalificeerden zich daarmee voor deze landelijke finale. Al een uitzonderlijke prestatie op zich!

Aan de vakwedstrijd Horeca, Bakkerij en Recreatie namen Anne Zegers en Niels Langens deel. Ze gingen de strijd aan met acht andere provinciale teams. De opdracht bestond uit het bereiden van twee verschillende gerechten en het ontwikkelen van promotiemateriaal voor een workshop. Ze verrasten de jury met hun passie, gedrevenheid, oog voor detail en liefde voor het product. Motivatie voor het vak, enthousiasme, doorzettingsvermogen en vaardigheden als samenwerken en goed communiceren waren de doorslag om dit tweetal de tweede plaats toe te kennen. Dat betekent dat ze de tweede beste van Nederland zijn in hun vakgebied. We feliciteren onze leerlingen met de zilveren medaille.

Aan de vakwedstrijd Economie & Ondernemen namen Annemieke Rath en Patricia Francisco deel. Samen met acht andere teams streden ze om de titel. De opdracht bestond o.a. uit winkelwerkzaamheden uitvoeren, goederen verzenden, promotiemateriaal maken en een nettoresultaat van een bedrijf berekenen. Helaas behaalden zij niet de top 3, maar zij hebben zeker een hele mooie prestatie neergezet!

Het ‘Regioteam Koning Willem I College’ waar Niels, Anne, Annemieke en Patricia van het Fioretti College deel van uit maakten, won zelfs goud! Zij hadden de meeste punten verdiend in alle vakwedstrijden en is daarmee de beste regio van Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen