Jumbo kijkt naar positie als hoofdsponsor schaats- en wielerploeg

Foto: Jumbo

De kans bestaat dat Jumbo na volgend jaar stopt als hoofdsponsor van de schaats- en wielerploeg van Jumbo-Visma. De supermarktketen laat weten op dit moment te kijken naar haar positionering. “Daarbij kijken we ook of ons sponsorbeleid nog aansluit bij onze visie en ambities én de behoeftes van onze klant”, meldt een woordvoerster van Jumbo naar aanleiding van berichtgeving van NOS dat Jumbo na 2024 stopt als hoofdsponsor.

“De afgelopen jaren hebben deze teams geweldige sportieve prestaties neergezet en we zijn er ontzettend trots op dat zowel de schaatsploeg als de wielerploeg inmiddels tot de beste teams ter wereld behoren”, laat de woordvoerster van Jumbo verder weten. “We werken samen aan een langdurig succesvolle toekomst voor Team Jumbo-Visma en het is onze intentie ook in de toekomst aan het team verbonden te blijven. Onze huidige sponsorovereenkomst met Team Jumbo-Visma loopt tot het einde van 2024. Zodra hier iets over te melden is, laten we dit vanuit Jumbo weten.”

Richard Plugge, algemeen directeur van de gecombineerde schaats- en wielerploeg, zegt tegen de NOS zich geen zorgen te maken. “Dit project gaat nog wel door. We zijn met elkaar, met Jumbo en met Visma, aan het kijken hoe we de toekomst gaan aanvliegen. Maar we kunnen gewoon door. Er zijn geen enkele zorgen, er is geen reden tot paniek. We hebben meer partners dan alleen Jumbo. We hopen dat we dit nog jaren kunnen voortzetten.” Plugge is niet verbaasd dat Jumbo zich aan het beraden is. “Die heroverweging voelde ik wel aankomen. Er is nogal wat aan de hand daar.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen