Musical voor én door kinderen: Kleintje BMT speelt Kleren maken de Keizer

Foto: Frency Koster

Kleintje BMT, de jeugdgroep van musicalgezelschap BMT Producties uit Schijndel, presenteert in juni de vrolijke familiemusical ‘Kleren maken de Keizer’ in theaters in Veghel en Gemert.

Afgelopen zondag was de eerste doorloop in sociaal cultureel centrum De Vink in Schijndel. 45 kinderen uit de wijde omtrek stonden te trappelen om naar binnen te gaan. Voor het eerst mogen ze in de speciaal voor hen gemaakte kostuums spelen. Kleurrijke decorstukken vullen de repetitieruimte, alles lijkt al op een echte voorstelling.

“Zonder grime nog wel, die krijgen we pas in het theater,” zegt Milan Hustinx (12), die de hoofdrol van Keizer speelt in de met ‘Assepoester’ vervlochten bewerking van het klassieke sprookje ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’. Dat is best spannend, want wie het verhaal een beetje kent: de Keizer eindigt zonder kleren aan op straat. “Gelukkig hebben ze een soort beige turnpakje voor me gemaakt, waardoor het alleen maar zo lijkt als ik daar op het podium sta,” lacht Milan.

Producent Alexandra Peperkamp kijkt toe en glimt van trots. Vanwege de soepel verlopen repetitie, maar ook omdat ‘Kleren maken de Keizer’ eindelijk écht de theaters in gaat. Want in 2020 deed BMT ook al een poging, maar toen viel het feest door corona in het water. “We zijn nu verder in het proces dan dat we toen ooit gekomen zijn. Daar ben ik toch wel ontzettend trots op, want het heeft ons heel wat kruim gekost. Met de flexibele inzet van het artistieke team en onze vele vrijwilligers staan we straks alsnog op het podium met deze prachtige musical, geweldig!”

‘Kleren maken de Keizer’ is te zien op zaterdag 10 en zondag 11 juni in Theater aan de Noordkade in Veghel en staat een week later op zaterdag 17 juni in Cultuurhuis De Eendracht in Gemert. Kaarten zijn voor € 22,50 te koop via de theaters, meer informatie is te vinden op www.bmtproducties.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen