Rolstoelspeler Roy Kusters bereikt finale ranglijsttoernooi Raalte

Foto: Johan Wolff

In het weekend van 14 t/m 16 april heeft Roy Kusters, lid van Tennis- en Padelvereniging De Krekel Mariaheide de finale behaald van een ranglijsttoernooi in Raalte. Diverse toppers van het Nederlands rolstoeltennis waren daar aanwezig. Naast Roy waren ook andere “Krekel rollers” van de partij, te weten Britt van Bavel, Natasja Weustink en Ron Jespers.

Vrijdagavond speelde Roy twee dubbelpartijen. Beiden werden winnend afgesloten met 6-1; 6-0 en 6-2; 6-0.

Weg naar de finale in het enkelspel

Zaterdagochtend vond de kwartfinale enkelspel plaatst in de hoogste categorie van het rolstoeltennis. Deze wist Roy te winnen met 7-5 en 7-6 . Binnen 30 minuten stond Roy wederom op de baan om de 1/2 finale te spelen. Na een 3 uur durende partij won hij met 6-2; 2-6; 7-6 . Het was een zeer spannende halve finale, een tegenstander waar Roy nog niet eerder van wist te winnen. Voor het eerst in 4,5 jaar rolstoeltennis werd de finale door hem behaald.

In de finale ‘stond’ hij tegenover de 16-jarige Ivar van Rijt. Van Rijt traint bij de jeugdselectie van de KNLTB. De eerste set won Kusters met 7-6, set 2 en 3 waren allebei met 6-2 voor Van Rijt.

Winst finale dubbelspel

Op zondagmiddag werd de finale dubbelspel gespeeld, een zwaarbevochten strijd, die Roy en zijn partner Harold Van Hunen met 6-4 6-4 wonnen.

Reactie

“Vooraf had ik voorgenomen om te genieten en uiteraard alles te geven. Ik heb goed gespeeld en met opgeheven hoofd ben ik de baan afgegaan. Vele complimenten heb ik in ontvangst mogen nemen dat ik goed vooruit was gegaan en dat gevoel had ik ook, maar het moet natuurlijk ook in de wedstrijd eruit komen, en dat is gelukt!”

Roy wil graag iedereen bedanken die hem financieel en ook materieel ondersteund. “Zonder deze hulp had ik niet zover kunnen komen! En kent u nog mensen, bedrijven die mij verder kunnen helpen, dan hoor ik het graag”.

Tennis- en Padelvereniging De Krekel in Mariaheide laat weten trots te zijn op deze geweldenaar die wekelijks vanuit de Achterhoek naar Mariaheide rijdt om te trainen op topniveau. En natuurlijk ook op alle andere rolstoeltennissers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen