Stichting Dream4Kids en Restaurant Sillyfox in Veghel verrassen 13-jarige Eise

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Stichting Dream4Kids laat regelmatig dromen uitkomen voor kinderen met een trauma. Vandaag was het de beurt aan de 13-jarige Eise uit Den Bosch. Eise is zeer volwassen voor zijn leeftijd en is enorm geïnteresseerd in alles wat met duurzaamheid te maken heeft.

Sanne en Floor zijn dreamchasers/vrijwilligers bij deze stichting en zij zijn een paar weken geleden naar Eise toegegaan om kennis met hem te maken en om zijn dromen ‘op te halen’.

Hij gaf onder andere aan graag uit een vliegtuig te willen springen, graag mee te willen rijden in een duurzame auto en hij wilde graag sushi en kaviaar eten. Vandaag werden al zijn dromen in één dag werkelijkheid.

Luxe lunch in Veghel

Voor wat betreft het eten van kaviaar had de organisatie contact opgenomen met een toprestaurant in onze regio, Sillyfox op de Noordkade in Veghel. Chefkok Joppe Spinkhuizen wilde graag zijn medewerking verlenen om Eise de dag van zijn leven te bezorgen. Ook bij Sillyfox hebben ze duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Hier serveren ze eerlijke en verse producten. Van dichtbij verrijkt met wereldse touch.

Het gezelschap, bestaande uit de hoofdpersoon van de dag Eise, zijn moeder, de chauffeur die hem de gehele dag rondreed in een Tesla, twee studenten van het Solar Team van de TU uit Eindhoven en leden van Dream4Kids genoten tijdens de lunch. Op het menu stond:

Foxbites bestaande uit

  • Bitterbal gevuld met shiitake paddenstoelen, crème van tandoori.
  • Een taco gevuld met een wortelcurry geserveerd met een crème van wortel.
  • Pani Puri gevuld met humus, zalm en haringkuit.
  • Crème van eidooier, schuim van asperges, pata negra en aardappelkaantjes

Daarna is het signatuur gerecht Tom Kha-Kai geserveerd met een schuim van Tom Kha-Kai met hierbij citrus, shiitake en radijs. Vervolgens is de kreeft geserveerd met verschillende bereidingen van tomaat, spicy feta en citroenverbena. En voor de jongeman werd er Imperial Heritage kaviaar geserveerd met gepekelde en zacht gegaarde twee sterren beterleven buikspek, bereiding van Opperdoes aardappel, feta en Beurre Blanc.

Studenten Solar Team TU Eindhoven

Tijdens deze lunch gaven twee studenten van het Solar Team van de TU Eindhoven een presentatie van de nieuwe off-road auto aangedreven door zonne-energie. De Stella Terra staat tot nu toe bekend als de eerste off-road auto die wordt aangedreven door de energie van de zon. De auto is momenteel in ontwikkeling en zal naar verwachting in september op de weg komen.

De zonne-energie wordt opgewekt via zonnepanelen op het dak. Deze panelen wekken niet alleen genoeg energie op om te rijden, maar ook genoeg om van te leven. Zo is het mogelijk om de elektriciteit te gebruiken voor het koken en opladen van apparaten zoals een telefoon of camera. Hierdoor is de gebruiker volledig onafhankelijk van weg- en laadinfrastructuur.

Elke twee jaar bouwt het studententeam van de TU Eindhoven een nieuwe auto die volledig wordt aangedreven door de zon. (bron: TU Eindhoven)

Ook in het verhaal van de studenten kwam duurzaamheid weer om de hoek kijken.

Iedereen genoot woensdagmiddag op het dakterras van Sillyfox. En Eise in het bijzonder!

Stichting Dream4Kids

De stichting is op zoek naar vrijwilligers. Wil jij je inzetten voor kinderen (6-12) met een trauma in Nederland? Meld je dan aan als vrijwilliger en ontdek wat jij allemaal kunt doen.

Als je bij Dream4Kids aan de slag gaat als vrijwilliger, word je goed begeleid en houden ze zoveel mogelijk rekening met jouw persoonlijke kwaliteiten en ambities. Je kunt op allerlei manieren meehelpen.

Kijk voor meer informatie op dream4kids.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen