Succesvol Open Seniorentoernooi BC’67 Veghel

BC’67 Veghel organiseerde afgelopen weekend weer een zeer succesvol Seniorentoernooi met deelnemers uit de hoogste klasse van de Nederlandse competitie. Op zaterdag 3 juni werden zo’n 220 wedstrijden gespeeld en op zondag 4 juni nog ’n tachtigtal poule-wedstrijden en finales. Vorig jaar werd het toernooi eveneens gespeeld met zomerse temperaturen. Dit was voor de 200 deelnemers veelal een extra uitdaging om goed te presteren.

Rond 16.00uur stonden de finales op de rol. Een aantal deelnemers was actief in zowel mix, dubbel als enkel-spel. Ieder had het druk met de strijd om de 1e en 2e plaats.
Uiteindelijk stonden er nog 8 spelers op 3 banen. Nick Steuten (Mariken BC) en Timo Stoffelen (Almere BC) speelden hun finale 1 e klasse voor een volle, enthousiaste tribune. Na een spannende 2 e setter behaalde Steuten de titel. Inmiddels stonden Chloe Tsai (Dunlop-DKC) en Martine Beers (Leeuwarder BC) in
de damesfinale, na 3 mooie sets behaalde Tsai de felbegeerde titel DE-1e klasse.
Nog zo’n bloedstollende finale leverde vele mooie slagenwisselingen op en bleef tot het laatst toe erg spannend. Dit was de damesdubbel 1 e klasse. Ook hier waren 3 sets nodig voordat Dorien Lups (Roosterse BC) en Lieke Maes (Smashing BC) het beslissende punt maakten in hun wedstrijd tegen Denise Hall (Smashing BC) en Ella Peters (Smashing BC).

Ook leden van organiserende club BC’67-Veghel behaalden podiumplaatsen. Julia Kostermans werd 1e bij de dames-enkel 8e klasse. Daarnaast behaalde
Kostermans (BC’67) samen met Aditya Kulkarni (Reeshof BC) 1e bij gemengd dubbel 8e klasse. Ook in de damesdubbel behaalde zij samen met Aniek van Nuenen (Reeshof BC) de eerste plek in 8e klasse. Chantal Lusthof en Pieter van Dijk werden 1e bij de gemengd dubbel 6e klasse. Saskia Hellings en Mara Lusthof werden 1e bij damesdubbel in de 6e klasse.

Eerbetoon

Op zaterdagmiddag werden de wedstrijden rond kort 17.30uur stilgelegd. Er was een postuum eerbetoon voor Gijs Jansen. De sportraad van gemeente Meierijstad organiseerde ‘De Sport Awards on Tour op 2 en 3 juni. Wethouder Van Gerwen overhandigde de Sport Award aan Inge en Daan Jansen (vrouw en zoon). (algemene info: https://www.sportawardsmeierijstad.nl/ )

De toernooicommissie kijkt terug op een sportief, geslaagd toernooi. Sponsoring in de vorm van decoratie/planten (Van Schie) zorgde voor sfeer in de sporthal. Slagerij Pennings sponsorde heerlijke hamburgers, die de lunch-vrijwilligers naast De Spil bruin bakten. . Het toernooi werd gehouden in sporthal De Bunders, De Bunders 1 5467 JZ Veghel Tel: (0413) 34 04 88. Meer informatie over BC’67 Veghel op www.bc67veghel.nl