Skunk Dames 1 pakt in eerste thuiswedstrijd volle 5 punten

Foto: Maartje ten Haaf | Skunk

Na lang wachten was het eindelijk zover, de eerste thuiswedstrijd van Skunk D1 in de derde divisie, afgelopen zaterdag in Veghel.

Door: Maartje ten Haaf

Na de deceptie van vorige week hadden de dames iets goed te maken. Het begon nog wat onwennig, of het door de nieuwe tribunes kwam, het vele publiek, de nieuwe coach, de uitlooptijd of gewoon de zenuwen dat mag iedereen zelf invullen. Feit was dat de pass niet perfect kwam en de service te gemakkelijk was. Toppunt was een mooie afzwaaier tussen net en paal, dat levert dan wel weer een drankje op voor het team. De verdeling van spelverdeelster Eefje was prima en de blokkade stond als een huis, De eerste set werd toch redelijk overtuigend gewonnen met 25 – 18.

De tweede set begon met dezelfde opstelling en het begon wat vloeiender te lopen. Eline kon als libero uitstekend uit de voeten met de Limburgse service en na een perfecte pass komt natuurlijk een perfecte set-up waaruit vooral Petra op stoom was met een perfecte aanval. Een serie services van een zekere Joker-speelster zorgde nog even voor problemen maar de tweede set werd uiteindelijk met 25 – 21 gewonnen door Skunk D1.

Met Lida in de ploeg begon de derde set meteen goed, de coach had er alle vertrouwen in en ging rustig wat eten in de kantine. Dat vertrouwen was niet voor niks, Skunk was on fire. Iris begon er nu ook in te komen en samen met Evienne vormde ze voor Jokers een ondoordringbaar blok op de buitenkant. De dames van Skunk hebben een prima bezetting waardoor de coach na zijn eetpauze kon kiezen voor een dubbele wissel. Loes erin voor de spelverdeling en Puk op de dia. De opdracht voor Puk was even niet duidelijk, ze dacht dat ze gewoon hard moest aanvallen maar nee, er moest echt HARD aangevallen worden. Zo gezegd zo gedaan, Jokers werd met 25 – 9 aan de kant gezet.

Skunk wilde de wedstrijd natuurlijk positief eindigen en de volle 5 punten eruit slepen. Toch was het begin van de 4e set wat slapjes waardoor de Jokers bij konden blijven. Vooral Petra nam de ploeg op sleeptouw door haar bekeken ballen op de rechtdoor waar na 3 sets nog steeds geen blokkade of  verdediging van de Jokers op werd gezet. De vele wissels van de coach van Skunk pakte niet allemaal even goed uit en het spel werd wat rommeliger. De coach pakte zelfs nog een gele kaart voor een foutieve wissel, al had hij zelf eigenlijk behoefte aan een time-out. Bij een stand van 21-21 liet Skunk zien over uitstekende zenuwen te beschikken en het team liep uit naar 22-24 waarna het tweede matchpoint door Iris werd afgemaakt, 25-23.

Een mooie overwinning voor Skunk dames 1. De coach kon snel door naar een verlaat etentje en een aantal speelsters maakte de avond en nacht goed af bij de sponsor Fellows & Friends.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Er wordt om 16.30 uur gespeeld in Oeffelt tegen Vocala D1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen