Skunk Dames 1 verliest kansloos tegen Vocala in Oeffelt

Na de overwinning van vorige week werd er wat slapjes getraind door de dames van Skunk. En dat terwijl ze zaterdag toch weer aan de bak moesten in Oeffelt. Met aardig wat publiek op de banken werd er gespeeld tegen Vocala D1.

Door: Maartje ten Haaf

De eerste set begon wisselvallig, Skunk had met het blok en de verdediging geen grip op Vocala. Het ging gelijk op tot 20-20, bij de “big points” was Skunk net even wat scherper waardoor de eerste set werd gewonnen met 22-25.

De tweede set begon soepel, al snel stonden de dames van Skunk met 12-6 voor. Een dubbele wissel pakte echter verkeerd uit waardoor Vocala terug in de wedstrijd kwam. Skunk was de draad helemaal kwijt, er vielen simpele ballen op de grond en de servicedruk viel weg, Vocala maakte er 1-1 van, 25-22.

Werd de slappe inzet van de trainingen doorgezet, waren de meiden al met de gedachten bij Festyland of bleef het afgeven van de voorsprong in de vorige set te lang hangen? Van volleybal was in ieder geval niet echt meer sprake, de derde set begon voor Skunk erg slecht. Vocala liep simpel uit naar 22-11. Maar in Veghel geven ze zich niet zo snel gewonnen, de sterke service van Iris gaf weer moed en Skunk kwam terug tot 23-21. Vocala wist geen punt meer te maken en dat vond de scheids blijkbaar zo sneu dat hij besloot om een handje te helpen. Triest dat een scheidsrechter het verloop van een set zo kan beïnvloeden. In plaats van 23-22 werd het setpoint voor Vocala en met weer een balletje op midden waar Skunk de hele wedstrijd al geen antwoord op had trokken ze de set naar zich toe.

De vierde set begon meteen weer in die slappe modus, Skunk kon als team niet meer opstaan en verloor deze set en daarmee de wedstrijd met 3-1.

Er werd nog genoeg over nagepraat en natuurlijk genoten de dames alsnog van Festyland. Duidelijk is wel dat er op de trainingen uit een ander vaatje getapt zal moeten worden. Volgende week staat er namelijk weer een nieuwe wedstrijd op het programma. Om 17 uur in de Bunders wordt er gespeeld tegen Volley Tilburg D4.