Voedselbank goede doel Krollenloop

Foto: Stichting Krollenloop Veghel

De Voedselbank is dit jaar het goede doel van de Krollenloop. De meeropbrengst van de lekkerste loop van Brabant wordt ingezet om plaatsgenoten, die het financieel minder goed hebben, tóch de mogelijkheid te geven om te bewegen.  

Jong en oud in Veghel en omgeving in beweging brengen, dat is één van de basisdoelen van de Veghelse Krollenloop. Ieder jaar kiest de organisatie daarom een doel uit dat wordt verrast met een mooie cheque. Zo werden in het verleden onder meer al het Sportfonds, het PieterBrueghelHuis, LGSV, het Aatrium, Joseph Staete en Jongerencentrum De Kluis met een bijdrage ondersteund. Daarnaast betaalde de Krollenloop mee aan de realisatie van de Kwiekroute in Veghel-Centrum en plaatste het drie beweegtoestellen in het Geerbos.

Het geld voor deze cheques wordt bijeengebracht door deelnemers en sponsoren aan de lekkerste loop van Brabant. Dit jaar is gekozen voor de Voedselbank. De Krollenloop stelt op die manier plaatsgenoten, die minder financiële armslag hebben, in de gelegenheid om tóch te kunnen sporten. “We betalen dan bijvoorbeeld de sportschoenen of het -tenue van een kind dat wil gaan sporten. Of we kijken of we voor iemand een jaar lang het lidmaatschap van een sportclub kunnen betalen”, geeft voorzitter Jacomijne Driessen als voorbeeld. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met de verantwoordelijke instanties.

Speelse kidsclinic

Om ook de basisschoolkinderen voor te bereiden op hun deelname aan de Krollenloop wordt er in de Herfstvakantie, op dinsdag 17 oktober, een leuke kidsclinic gehouden. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn welkom om mee te doen aan deze training onder leiding van Joost Vlassak. Spelenderwijs worden de kinderen de beginselen van het hardlopen bijgebracht. Natuurlijk wordt er geoefend voor de afstanden van 1 en 2,5 kilometer waar tijdens de Krollenloop aan kan worden deelgenomen. Deelname aan de kidsclinic is gratis. Deze start om 10.00 uur bij de natuurspeeltuin en duurt ongeveer een uur.

Honderden deelnemers

Voor de Krollenloop op zondag 5 november hebben zich inmiddels honderden deelnemers ingeschreven. Wie zich uiterlijk woensdag 25 oktober inschrijft is ervan verzekerd dat zijn naam op het startnummer komt te staan. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro. Kinderen doen gratis mee. Ná 25 oktober komt de naam niet meer op het startnummer te staan en kost deelname €12,50. Kinderen betalen dan €2,50.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen