Skunk Dames 1 behaald redelijk eenvoudige zege op Volley Tilburg

De dames van Skunk na afloop van de wedstrijd tegen Volley Tilburg

Afgelopen zaterdag mocht Skunk dames 1 het opnemen tegen Volley Tilburg dames 4. Een team wat net als Skunk vorig seizoen via PD wedstrijden was gepromoveerd naar de derde divisie. Op papier zou dit dus een spannende wedstrijd kunnen worden. Niet alleen de wedstrijd, maar ook het disco feest stond deze zaterdag op het programma. Je verwacht hier dan ook een wedstrijd vol actie en glitter&glamour, maar helaas was daar in de wedstrijd weinig van te zien.

Door: Eline Lang

Skunk begon scherp aan de wedstrijd. Volley Tilburg kreeg geen vat op het spel van Skunk, waardoor de eerste set direct overtuigend binnen werd gehaald met 25-15. Deze lijn moest worden doorgetrokken in set twee. Makkelijker gezegd dan gedaan…

Set twee begon rommelig waardoor Skunk al direct op een achterstand kwam. Er werden meer eigen fouten gemaakt, waardoor Volley Tilburg het initiatief kon nemen en makkelijk punten kon scoren. Lida kwam het veld in waardoor al direct meer rust in het team kwam. Lida scoorde veel tactisch via de handen van de tegenstander en wist zo nu en dan een mooi geplaatst balletje achter in de hoek te leggen. Hierdoor kwam het vertrouwen terug in het team van Skunk waardoor de grote achterstand punt voor punt weg werd gewerkt. Skunk kwam zelfs terug tot 23-23, maar op dat moment namen helaas de zenuwen de overhand. Door twee persoonlijke fouten ging de set alsnog met 23-25 naar Tilburg.

Skunk was beduidend de betere ploeg en dat was in set drie en vier te zien. Skunk kreeg meer grip op de passer-loper van Volley Tilburg, waardoor Skunk gevarieerder kon gaan spelen. Volley Tilburg had deze twee sets weinig meer in te brengen, wat waarschijnlijk voor irritatie zorgde bij de ploeg, waardoor Skunk het woord onaardig naar het hoofd kreeg geslingerd. Groot onbegrip bij het team van Skunk (want meestal zijn ze best aardig), maar de dames trokken hier niks van aan en haalden set drie en vier makkelijk binnen met 25-21 en 25-14.

Ondanks niet het beste spel van Skunk, werd toch een mooie 3-1 overwinning geboekt en kon dit uitgebreid gevierd worden op de befaamde discoparty. Volgende week geen vrij weekend, maar dan gaat Skunk zich opmaken voor de eerste ronde van de beker. De wedstrijden zijn om 15.15 en 16.30 in Dordrecht. Alle publiek is welkom!