Skunk Heren 1 verliest weer van aartsrivaal Gemini-Kangoeroes

Met de 3-1 verliespartij nog vers in het geheugen gegrift startte Skunk heren 1 de maandagtraining weer met beide benen op de grond. Toch brengt een verliespartij op zaterdag altijd een lichtpuntje: de wedstrijdbespreking duurt lekker lang en het team hoefde deze training maar ruim 1u45m te trainen in plaats van de volle 2u30m, wat maakt dat Frank’s beruchte pats-tik-boem-sequence korter was dan normaal. Uit de gehouden wedstrijdbespreking kwam als belangrijkste punt dat het team een team moet blijven, ook al gaat het volleybal niet zoals gepland. Met dit actiepunt in het achterhoofd werd er naar de volgende krachtmeting toe getraind.

Door: Pepijn Scholten

De trainingen deze week werden gekenmerkt door afwezigheid: Wouter had maandag een snipperdagje verdiend vanwege zijn avondvierdaagse op zondag en Yannick had het druk met werk. Tijmen mistte de woensdagtraining vanwege eerstegraads mannengriep, terwijl Pepijn deze keer in de avond op werk moest zijn. Gelukkig was het volledige team op donderdagavond aanwezig om getuige te zijn van een no-lookje van Pepijn achterover in de basket. Grandioos.

Nadat de haartjes gekamd waren voor de teamfoto op zaterdagmiddag kon begonnen worden aan de warming-up. Skunk zou Skunk niet zijn zonder uitloop van het wedstrijdschema, dus de start van de wedstrijd werd net als twee weken geleden uitgesteld.  Tegenstander was angstgegner Gemini-Kangeroes, het team waar zowel de mannen van Skunk als de mannen van Gepidae vorig jaar 2x niet van wisten te winnen. Winnen zou leuk zijn zodat WIJ het na de wedstrijd eens een keer konden inwrijven bij de spelers/vrienden uit Voorschoten.

Terwijl beide teams rustig de wedstrijd van dames 1 aan het bekijken waren, besloten de scheidsrechters dat ze snel aan het bier wilden en gaven beide teams 10 minuten voor ze moesten starten met inslaan. Na deze turbo warming-up mocht mini van de maand Thomas de eerste service doen en mocht meteen het eerste punt van de wedstrijd op zijn naam schrijven. Het partijtje kon beginnen.

Het gevecht tussen beide diersoorten werd een spektakelstuk. Skunk begon sterk en zette de tegenstanders onder druk terwijl Gemini het spel probeerde te ontregelen met leipe combinaties en snelle stoempers. Richting het einde van de set werd duidelijk dat ronde 1 naar de stinkdieren ging: met 25-20 op het scorebord begon men aan de kantwissel.

In set twee sloegen de kangoeroes terug: Skunk maakte wat meer foutjes en kwam niet meer zo makkelijk aan scoren toe. De mannen uit Veghel gingen met minder overtuiging spelen terwijl Gemini alles van de grond haalde. Het topdivisiedebuut van Sjoerd kon helaas niet voorkomen dat er met 25-19 van kant werd gewisseld in het voordeel van de bezoekers. 1-1, de wedstrijd lag weer open.

De coach van Gemini nam in set drie een briljante beslissing: hij beloonde zijn winnende opstelling met wat rust en stuurde andere namen het veld in. De tribune stroomde langzaam vol met verblindende disco-outfits en de zaal werd gevuld met de welbekende vette frietlucht. Met deze calorierijke aroma’s als katalysator wist Skunk weer terug te komen in vorm en liet Gemini alle hoeken van het veld zien. Een oppermachtig Skunk won set drie met 25-15 en was één setje verwijderd van die felbegeerde winstpartij. Was dit dan eindelijk het moment dat Skunk ging winnen van Gemini?

Zoals die opa van de internetgekkies zo mooi zegt: nou, nee. De spelers van Gemini wilden na zo’n lange autorit zichzelf belonen met een lange wedstrijd. In set 4 schoten ze uit de startblokken en scoorden Skunk geen aanvallen meer. Na een tijdje stond het 19-12 voor de uitploeg en leek de set gespeeld. Toch trakteerden de mannen uit Veghel het publiek op een inhaalslag en werd het zelfs 23-23. Allemaal leuk en aardig zo’n comeback, maar helaas deden zij het beter op de big points en werd het 23-25 voor de kangoeroes. Deze flow werd doorgezet in de 5e set (10-15) en zo verloor Skunk weer van Gemini. Is het nog wel een rivaliteit te noemen als je keer op keer verliest?

Volgende week mag Skunk een ronde spelen in de beker. Voor deze gelegenheid mag het team naar een andere tijdzone reizen. Om 14:30 en 19:00 wordt er gespeeld in Maastricht voor een plekje in de volgende fase van het bekertoernooi. Komt dat zien!