Worldcup Driebanden start vandaag in Veghel

Het podium in 2022 met de winnaar Torbjörn Blomdahl, Choong Bok Lee, Dick Jaspers en Dani Sánchez
Het podium in 2022 met de winnaar Torbjörn Blomdahl, Choong Bok Lee, Dick Jaspers en Dani Sánchez
Foto: Ton Smilde

De World Cup cyclus in het driebanden vindt deze week voor de 28e keer plaats in Nederland. Plaats van handeling; De Koekbouw, CHV Noordkade in Veghel.

Harry Mathijssen heeft zich met zijn organisatie in Veghel vanaf 2019 in de cyclus gemeld en is van plan om een vaste klant te worden op de World Cup kalender. De Nederlandse enclave kreeg in de eerste drie toernooien Haeng Jik Kim, Dani Sánchez en Torbjörn Blomdahl als winnaars. Dick Jaspers, net onttroond als de jarenlange nummer 1 van de wereld, slaagde er nog niet in de World Cup in Veghel, dus in eigen streek te winnen.

Kroegbiljarters aan de kick-off

Voor de eerste Nederlanders gaat vandaag, zondag, de World Cup van Veghel van start met de eerste voorronden. Henk Overmars uit Andijk en Robert Koster uit Lisse zijn twee debutanten die op de eerste dag verschijnen. Kroegbiljarters aan de aftrap van een World Cup. ,,We hebben er ontzettend veel zin in.”

Tot en met woensdag vinden de voorrondes plaats, vanaf donderdag start het hoofdtoernooi met de laatste 32 spelers. Wie van hen plaatsen zich voor de finaledag op zaterdag 28 oktober?

Dagelijks kunnen ruim 500 toeschouwers de topbiljarters in actie zien. Twee van hen spelen een ‘thuiswedstrijd’, Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther en Huub Wilkowski uit Sint Michielsgestel.

Tickets

biljartevenementen.nl/reserveren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen