Zes Nederlanders in hoofdtoernooi UMB World Cup Driebanden in Veghel

Foto: Ton Smilde

De World Cup in Veghel gaat vandaag, donderdag, naar het hoofdtoernooi met 32 spelers. Voor Nederland komen in de eindfase 6 spelers in actie, dat is uniek in de historie van de laatste jaren. 

Door: Frits Bakker

Drie Nederlanders en twee Belgen streden in de laatste avondronde van de World Cup in Veghel woensdag voor plaatsen in het hoofdtoernooi. Glenn Hofman en Barry van Beers waren op weg naar een unieke prestatie voor de Nederlanders. Peter Ceulemans en Roland Forthomme moesten het matige toernooi voor de Belgen zien te redden. De uitkomst van de Holland-België op vijf verschillende matchtafels Jean Paul de Bruijn, Barry van Beers en Glenn Hofman (bij drie beste runners-up) voor Nederland gaan door naar de beste 32, Peter Ceulemans gaat voor België naar het hoofdtoernooi. De wereldkampioen Phuong Vinh Bao startte niet overtuigend, maar kwam wel op een maximale score en mag zich vanaf morgen dus gaan mengen onder de wereldtop. De nummer één van de dagranglijst is Ye Sung Jeong met 1.951, gevolgd door Jean Paul de Bruijn met 1.818, Phuong Vinh Vao met 1.777, Barry van Beers met 1.702 en Ruben Legazpi met 1.666.

De drie spelers die meegaan met de 12 poulewinnaars zijn Glenn Hofman (3-1.777-10), Hong Chiem Thai (2-1.972-8) en Burak Hashas (2-1.767-12).

De loting voor het hoofdtoernooi zorgde voor veel speculaties in de avonduren. De meest interessante poule voor de zes Nederlanders nog in het toernooi is Poule C met Torbjörn Blomdahl, Martin Horn, Jeffrey Jorissen en Glenn Hofman. Verder zijn Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn aan elkaar gekoppeld met de Turkse juniorenkampioen Burak Hashas. De jonge Nederlander Sam van Etten treft onder andere Marco Zanetti, de nummer 1 van de wereldranglijst. De wereldkampioen Bao staat tegenover Sameh Sidhom, Berkay Karakurt en Jung Han Heo. Myung Woo Cho speelt onder andere tegen Nikos Polychronopoulos en Barry van Beers. Eddy Merckx tegen Jérémy Bury en Haeng Jik Kim met Peter Ceulemans en Quyet Chien Tran.

De acht groepen voor het hoofdtoernooi (twee besten uit elke groep naar de beste 16):

  • Poule A: Dick Jaspers, Jean Paul de Bruijn, Mohamed Abdin, Burak Hashas
  • Poule B: Marco Zanetti, Hong Chiem Thai, Ye Sung Jeong, Sam van Etten
  • Poule C: Torbjörn Blomdahl, Martin Horn, Jeffrey Jorissen, Glenn Hofman
  • Poule D: Sameh Sidhom, Berkay Karakurt, Jung Han Heo, Phuong Vinh Bao
  • Poule E: Myung Woo Cho, Thanh Luc Tran, Nikos Polychronopoulos, Barry van Beers
  • Poule F: Tayfun Tasdemir, Gökhan Salman, Jun Tae Kim, Ruben Legazpi
  • Poule G: Eddy Merckx, Chang Hoon Seo, Jun Hyuk Son, Jérémy Bury
  • Poule H: Haeng Jik Kim, Peter Ceulemans, Quyet Chien Tran, Tram Thanh Tu Nguyen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen