Skunk Heren 1 komt tekort tegen Volley Tilburg

Terwijl de spelers van Skunk heren 1 nog worstelde met de jetlag van het uitstapje naar Maastricht-zuid, moest er natuurlijk gewoon getraind worden, afgelopen maandagavond. Zaterdag speelde Skunk een uitwedstrijd in Tilburg tegen het team dat in een inferieure tint blauw speelt: Volley Tilburg. Hoewel veel spelers het team als kampioenskandidaat hadden genoemd bij het teamuitje in de zomer, bungelt het Brabantse team op de 10e plek. Toch bestaat er geen reden om de tegenstander te onderschatten: zij wonnen in tegenstelling tot Skunk namelijk wél van een 1e divisieteam in de bekerronde, dus buitensporig talent moet het Tilburgse team toch echt wel hebben.

Door: Pepijn Scholten

Op zaterdag werden de spelers voor de wedstrijd thuis uitgenodigd bij Ingmar (niet te verwarren met het radioprogramma). Terwijl het dieet op zaterdagavond normaliter bestaat uit vet, veel en vunzig, konden de spelers deze keer genieten van een groene pasta met spinazie. De wedstrijd begon namelijk pas om 20:30 uur, dus het team moest wel van te voren eten omdat de kroegen anders al gesloten zouden zijn voordat het avondeten was opgepeuzeld. De thuisploeg had moeite gestoken in een prachtig wedstrijdboekje voor het publiek. Echter stonden niet de foto en namen van Skunk, maar van Donki Sjot afgedrukt. Het blijft wennen om ineens een extra Brabants team in de competitie te hebben.

Voor de verandering begon de wedstrijd eens op tijd en stuurde Frank de spelers Yannick, Pepijn, Ingmar, Tijmen, Finn, Stef en Joey het veld in. Skunk werd direct serverend onder druk gezet en Tilburg pakte al snel een voorsprong. Deze set, die duidelijk wat overtuiging miste aan de kant van Skunk, werd door Volley Tilburg gewonnen met 25-18. In set twee kwamen de heren uit Veghel iets beter uit de verf, maar ook deze set werd verloren (25-22). In de momenten waarin met overtuiging werd gespeeld, deed Skunk niets onder tegen de amateurkampioen van vorig seizoen. Helaas maakte de heren van Skunk te veel eigen fouten en liep het daardoor achter de feiten aan.

In set drie veranderde een moment van overtuiging naar een set van overtuiging. Onder leiding van een servicebeurt van 8 ballen door Wouter (met twee overpassjes én een ace) werd het spel weer zoals we dat graag zien. Het publiek werd getrakteerd op lange rally’s met sterk verdedigingswerk aan beide kanten van het net. Hoewel Skunk zijn royale voorsprong nog flink liet slinken aan het einde van de set, werd deze toch gewonnen door de stinkdieren: 22-25. Op naar de vijfde set dan maar. Feitje voor de pubquiz: het is tot nu toe elke wedstrijd v

Helaas kwam die er niet. De staart ging weer tussen de benen en Volley Tilburg speelde de set goed uit. Op 24-17 werd Pepijn erin gewisseld om het verschil te gaan maken. De zaal hield hun adem in: gingen we dan toch naar een vijfsetter? Via een keiharde ketser konden beide teams gelukkig snel aan het bier. Weer een 3-1 verlies voor Skunk, waardoor het team de derde competitiewedstrijd op een rij verliest.

Zaterdag 4 november speelt Skunk weer een keertje thuis, deze keer tegen rode lantaarndrager VCN. In de voorbereiding werd een onderling treffen een 2-1 overwinnen voor VCN. Hoog tijd voor revanche!