112

Politie klaar met onderzoek naar Frits van Eerd en medeverdachten

Foto: Jumbo

Ruim een jaar na de inval bij Jumbo-kopstuk Frits van Eerd heeft de politie het onderzoek afgerond naar de omvangrijke witwaszaak waarin hij één van de verdachten is. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Hoofdverdachte in het witwasonderzoek is autohandelaar Theo E. uit het Drentse Gasteren. Hij was actief in de motorcross en een tijd ploegleider van team wat gesponsord werd door Van Eerd. De autohandelaar wordt gezien als de spin in het web in deze zaak.

Frits van Eerd werd in september 2022 aangehouden tijdens een inval van de FIOD in zijn woning in Heeswijk-Dinther. Bij de inval werd tonnen aan contant geld gevonden, zowel in de woning als bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Van Eerd werd na zeven dagen weer vrijgelaten, maar bleef verdachte in het onderzoek.

Een jaar later, op 23 september 2022 trad Van Eerd terug als algemeen directeur van Jumbo; officieel zou zijn terugtreden “tijdelijk” van aard zijn. Op 6 maart 2023 werd interim-ceo Ton van Veen van Jumbo definitief benoemd tot algemeen directeur, waarmee duidelijk werd dat Van Eerd in die positie niet zou terugkeren bij Jumbo.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen