Skunk Heren 1 verliest nipt in spectaculair duel tegen Spaarnestad

Afgelopen weekend mocht het team uit Veghel zich klaarmaken voor een heuse trip naar Noord-Holland. Op 2 december stond namelijk de uitwedstrijd tegen Spaarnestad op het programma. Wedstrijd numero 10, wat betekent dat ze bijna op de helft zijn, wat betekent dat de heerlijke trainingsloze weken steeds dichterbij komen.

Door: Pepijn Scholten

Nadat het team getuige werd van een uitstekende analytische terugblik op de zaterdagavond van Emiel kon men beginnen met trainen. Een nieuwe samenwerking met de fysio maakte dat drilsergeant Sjors de warming-up overnam. Hijgend, puffend en mentaal afgemat keerden het team dorstig naar de flessen water. Dit belooft wat voor de komende tijd. Ook deze week was weer iedereen om de beurt ziek, maar als dat ik elke keer maar blijf benoemen komt dit verslag niet door de plagiaatcontrole heen.

Op zaterdag waarschuwde het KNMI voor code oranje in de avond in Zuid- en Noord-Holland vanwege ijzel. Dit betekende voor Skunk een keuze: of snel en eenvoudig winnen en vóór de winterstorm naar huis, of zo lang mogelijk rekken en na het winterse weer huiswaarts gaan. De club uit Veghel koos voor het laatste: alle vijf de sets waren nodig voor een beslissing en alle vijf waren ze spannend.

Frank koos in de eerste set voor dezelfde basis als vorige week, alleen met Daan op de libero in plaats van Joey. Skunk raakte direct op achterstand en Spaarnestad wist met hun lange middens over de middenas veel punten te scoren. De uitploeg bleef echter in de achtervolging, maar het bleef helaas bij een achtervolging: met 25-22 was de eerste set voor Haarlem.

Set twee ging evenzo gelijk op: beide teams gaven elkaar geen centimeter ruimte en ook de scheidsrechter wist allebei de ploegen tot het uiterste te pushen. Emiel is deze set erin gekomen voor Pepijn en onder leiding van zijn harde sprongservice nam Skunk later in de set afstand van de thuisploeg. Set twee ging naar Veghel, 20-25.

In set drie ging het wederom gelijk op. Het publiek werd getrakteerd op een mooie gelijke strijd onder het genot van heerlijke hitjes van het dj-team. Spaarnestad trok deze set aan het langste eind, het werd 25-21. Op naar set 4.

In set vier leek Skunk duidelijk de bovenliggende partij. Onder leiding van een bizar spelende Finn gingen steeds meer punten in het laadje van Skunk. In zijn eentje heeft hij tijdens de wedstrijd ruim een hele set aan punten gescoord voor het team uit Brabant (en hij is nog single!). Ook de vers erin gekomen Stef wist net als in set 3 meteen punten te verzilveren. Richting het einde van de set keek Skunk tegen een comfortabele voorsprong aan. Een 5e set leek binnen handbereik, maar even leek een herhaling van de afgelopen wedstrijden zich af te gaan spelen. Een paar verdedigende ballen werden niet gered, er werd niet meer gescoord en ineens stond 23-23. Toch heeft Skunk de vloek gebroken: met 23-25 werd het tijd voor de verdiende 5e set.

Ook de laatste set werd een nagelbijter. Spaarnestad pakte een voorsprong, Skunk pakte terug, Spaarnestad pakte een voorsprong, Skunk pakte terug. Op 15-14 in de 5e set poetste Skunk nog een matchpoint weg, maar op 16-15 zorgde een blokkade voor het beslissende punt in de wedstrijd, in het voordeel van Spaarnestad. Helaas geen winst, maar wel eindelijk weer een puntje voor het team uit Veghel.

Volgende week wacht de zuidelijke derby tegen Donki Sjot. Zowel geografisch als ranglijst-technisch zijn beide teams buren van elkaar en een aantal spelers van Skunk hebben een verleden bij de club uit Den Dungen. Beide teams moeten winnen om aansluiting te houden bij de middenmoot. Startsignaal om 20:00 uur in Den Dungen, kom kijken!