Kerststalroute in Mariaheide nu al een succes

De kerststal bij het Heis Frietuurke
De kerststal bij het Heis Frietuurke
Foto: Stan Pittens | meierijstad.nieuws.nl

Vrijdagavond om 18.30 uur werd de eerste kerststallenroute in Mariaheide ‘geopend’. Veel inwoners uit het kerkdorp hadden zich bij de kerk verzameld onder het genot van wat lekkers en de muzikale klanken van De Krikkelblaozers.

Het idee ontstond afgelopen zomer en werd de afgelopen maanden uitgewerkt. Men had gedacht dat er op zo’n 15 locaties wel eens een mooie kerststal zou komen te staan. Maar dat het er bijna 50 zijn, dat was boven verwachting. Van klein tot groot en soms bijzonder. Zoals bij het Heis Frietuurke. Daar staat in het raam een kerststal geheel gemaakt van frikandellen en friet als stro in de stal.

Als je alles wil zien, trek dan flinke wandelschoenen aan want de gehele tocht is zo’n 5 kilometer lang. Tot en met 6 januari 2024, Drie Koningen, zijn de bijzondere creaties te bewonderen.

Dit initiatief is omarmd door veel inwoners van Mariaheide maar zal ongetwijfeld ook door andere inwoners van onze gemeente bezocht worden. Misschien een leuk idee om dit te bezoeken na het nuttigen van een heerlijk Kerstdiner!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen