Gemeente koopt vleugel van gebouw Muntelaar Veghel voor onderwijs nieuwkomers

Foto: gemeente Meierijstad

Gemeente Meierijstad koopt een vleugel van het gebouw aan Muntelaar Veghel en een sporthal van het Koning Willem 1 College. Vandaag ondertekenden wethouder Johan van Gerwen en Peer van Summeren van het KW1C het koopcontract hiervoor. Het eigendom van beide gebouwen gaat per januari 2024 over op de gemeente.

De vleugel wordt nu al gehuurd en ingezet voor het taalonderwijs aan nieuwkomers. Dit betekent dat, naast nieuwkomerschool de Horizon (voorheen de Taalvijver), ook de Internationale Schakelklas voor 12-14 jarigen en 15-18 jarigen in dit gebouw zijn gehuisvest. Ook mag de PABO tot 1 augustus 2024 nog gebruik maken van twee lokalen. In november jl. stemde de gemeenteraad al in het benodigde geld voor de aankoop en een aantal aanpassingen aan de gebouwen.

Sporthal KW1C aangekocht

De sporthal is eerst gehuurd en nu aangekocht, omdat de vraag van de binnensportverenigingen in Veghel het aanbod aan binnensportruimte overstijgt. Met deze aankoop kan de gemeente het capaciteitstekort oplossen. De sporthal wordt vanaf 2021 al gebruikt door volleybalclub Skunk.
Vanaf 2023 maakt ook gym- en turnvereniging Educa gebruik van deze sporthal. Tijdens schooltijden blijft het KW1C gebruik maken van de sporthal.

Meer ruimte

De Taalvijver (nu de Horizon) is met name het afgelopen jaar geconfronteerd met een forse groei van het aantal leerlingen; door de stroom vluchtelingen uit Oekraïne en andere nieuwkomers en ontheemden. De ruim 300 m² op locatie MFA de Hintel was niet meer voldoende om de leerlingen op te vangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen