Ivo van Berlo onthuld als Prins Piel XI

Foto: Kapelleke Pieleke Plek

Traditiegetrouw tijdens de Nieuwjaarsreceptie van café Fellows&Friends aan de Markt in Veghel wordt op 1 januari ook de Prins van Kapelleke Pieleke Plek bekend gemaakt. De elfde en tevens laatste Prins van deze bijzondere carnavalsclub is Ivo van Berlo.

Prins Piel XI, is als Theodorus van Berlo geboren in het mooie plaatsje Boekel, om onduidelijke redenen werd zijn roepnaam Ivo. Zijn ouders waren ook vervend carnavalsvierders in Boekel, moeders als dansmarieke en vaders zat er in de raad van 11.

Op 8-jarige leeftijd is hij naar Veghel verhuisd en heeft een tijdje in wijk de Leest gewoond waarna hij later weer verhuisd is naar Veghel-Zuid. Daar groeide hij op samen met zijn broers en zussen. De hobby’s en sporten van Prins Piel XI bestonden uit voetbal en wielrennen, vrijwilliger bij de wijkvereniging waar hij zijn huidige vriendin Carla Franken heeft leren kennen. Alhoewel ze ook jaren bij elkaar in de klas hadden gezeten op de Brigantijn school, kregen ze later pas een relatie via het vrijwilligers werk. Samen zijn ze vervolgens op de Cederlaar gaan wonen en werden ze trotse ouders van Daphne en Bjorn. Beide hebben inmiddels het nest verlaten, Daphne woont in het mooie Sint-Oedenrode samen met Roel en hun drie kinderen, Noud, Eva en Guus. Bjorn woont in Veghel samen met Isa van vliet waar ze samen een mooi plekje hebben bemachtigd.

Op 1 mei 2002 is Prins Piel XI als ondernemer gestart met zijn eigen beveiligingsbedrijf, eerst vanuit huis en na 3 jaar is hij verhuisd naar een mooie locatie op de Dubbelen.

Prins Piel XI houdt enorm van wandelen, vaak op zondag samen met Henk Zwinkels, meestal 20KM ergens in Nederland of België. De 4-daagse van Nijmegen heeft hij ook al 8 keer gelopen en dat was ook de plek waar Piel Paul om half 5 in de ochtend vroeg of hij Prins Piel XI wilde worden. Ook treedt hij vaak samen met Bjorn op als ballonnen clown en bezoekt hij met Carla wekelijks zijn vaste kroegjes voor een lekker biertje en hapje.

Met het motto van dit jaar “we legge er un knupke in” gaat hij als laatste Prins Piel van Kapelleke Pieleke Plek er een fantastisch feest van maken!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen