Skunk Heren 1 start 2024 met een overwinning (en verliest ook)

Foto: Theo de Vrede | Skunk

Het jaar 2024 is aangebroken en daarbij ook het moment om voor Skunk de competitie te herstarten. Het nieuwe jaar goed beginnen is niet gelukt voor onze spellie Sjoerd. Uit onderzoek is gebleken dat hij een scheurtje in zijn achillespees heeft opgelopen, wat betekent dat hij voor de rest van het seizoen niet meer inzetbaar is voor het team. Ontzettend balen voor de lange Achterhoeker en een aderlating voor de Veghelse ploeg.

Door: Pepijn Scholten

Voor het kerstreces bezette Skunk de 9e plaats met 12 punten uit 12 wedstrijden. Het team is hongerig naar meer en hopelijk biedt 2024 meer punten dan dat 2023 heeft gegeven. Tijdens de kerstvakantie zijn de spelers in een winterslaap gesust en hoefden zij twee hele weken niets uit te voeren. De gemeente vond dat zij ook vakantie hadden verdiend, waardoor er geen zalen beschikbaar waren om te trainen. Dit resulteerde in een heftige eerste training van 2024, waarin de kerstkilo’s en bierpensjes hun eerste slag te verwerken kregen.

Om het team meteen te trakteren op nog meer ellende en spierpijn werd op woensdag een oefenwedstrijd gespeeld in Nijmegen tegen Pegasus, de nummer 6 van topdivisie A. Skunk was ongeslagen tegen deze tegenstander, maar je weet nooit of zij in de kerstvakantie wel een keertje getraind zouden hebben. Na een reguliere 0-3 overwinning ging de chocoladeset naar de thuisploeg en bleef de ongeslagen-reeks overeind. Een boost aan zelfvertrouwen voor het Veghelse team om weer eens aan de winnende kant van de uitslag te staan en een heerlijke start van de tweede seizoenshelft.

Herstart competitie

Afgelopen zaterdag ging Skunk hard onderuit in Rijswijk. Met 3 keer 25-20 ging het Veghelse team huiswaarts. Hieronder de highlights:

  • Pepijn serveerde onder het net door;
  • Emiel wist een bal de Noordzee in te meppen;
  • Pepijn kreeg twee geslagen ballen terug in zijn eigen gezicht, Finn eentje;
  • Uit de testuitslagen van de fysiotherapeut blijkt dat niet Wouter of Pepijn, maar Robbert de lekkerste beentjes van Skunk heren 1 heeft. En dat met een blessure!

Geen beste pot, veel eigen foutjes en deze punten (ofja, het gebrek aan) tellen natuurlijk wel mee voor de competitie. Hierdoor zakt Skunk naar de 10e plek op de ranglijst.

Op zaterdag 20 januari wacht de thuiswedstrijd tegen VVU, de huidige nummer drie. Uit werd met 3-1 verloren. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Reguliere aftrap 19:15 uur in Sporthal De Bunders in Veghel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen