Skunk Dames 1 verliest aansluiting met top na nederlaag tegen Activa

Skunk Dames 1

Een periode van finales voor de dames van VV Skunk. Om de aansluiting met de top te behouden moest er gewonnen worden. Met een aangepast team vanwege afwezigheid van Lida en Evienne werd er toegeleefd naar de wedstrijd tegen Activa. Ook de tegenstander had aanpassingen in de basisopstelling maar dat had andere redenen, blijkbaar durfden ze het niet aan met alleen speelsters uit het eigen team. Dit zegt genoeg over de druk die op deze wedstrijd stond.

Door: Maartje ten Haaf

De eerste set werd begonnen met Eefje op de spelverdeling, Eline als libero, Loes en Kelly op midden, Petra op de diagonaal en Iris en Maartje op de passerloop positie. Door wisselende servicedruk en wat fouten ging het gelijk op. Activia scoorde veel aan de buitenkant en bij Skunk werd er gevarieerd gespeeld met Loes die goed aangespeeld werd op midden. Met een 18-16 voorsprong voor Skunk leek het de goede kant op te gaan. Helaas stapte een speelster van Activia bij een scherpe bal onder het net door waardoor Loes op een voet belandde en haar enkel flink dubbel klapte. Einde wedstrijd voor Loes en Jade mocht het veld in. De overtuiging verdween even bij Skunk en met een 20-20 en 22-22 brak er een spannend eind van de set aan. Skunk kon geen vuist maken en verloor de set met 22.25.

In plaats van revanche te nemen, overtuiging erin te gooien, de servicedruk op te schroeven, alles of niks te gaan spelen leek alle strijdlust verloren en lieten de dames van Skunk alle initiatief aan Activia. Met twee sets waarin er geen doordacht spel werd gespeeld had Skunk geen kans en Activia kwam dan ook redelijk makkelijk met 22-25 en 20-25 op een 0-3 voorsprong. Dat was dan de veelbesproken finale. Een puntje had er zeker ingezeten, de 4e set werd goed begonnen en met 10-17 mag dit natuurlijk niet worden afgegeven. Toch kroop Activia steeds weer dichterbij en in één rotatie werd het 17-17. Skunk gaf het niet meteen op en er volgde een spannend eind van de set. Bij Skunk werd alleen nog maar aan de buitenkant aangevallen, hiermee was het spel te doorzichtig. Met wederom fouten op belangrijke momenten trok Activia aan het langste eind en de wedstrijd werd met 0-4 verloren.

Volgende week om 16.00 uur staat de wedstrijd in Schijndel tegen Hands-up op het programma.