Oplevermoment voor nieuwe bewoners van het Kloosterhof in Veghel

Foto: Area

Zaterdag 23 maart was er een gezamenlijk oplevermoment met alle nieuwe bewoners van Kloosterhof in Veghel. Het is altijd weer spannend om in een nieuwe buurt te komen wonen. Wie zijn mijn buren? Wat is er in de buurt te doen? Waar kan ik bij aansluiten? Allemaal belangrijke zaken om je ergens thuis en veilig te voelen.

Area organiseerde daarom dit moment waarbij huurders van Area aanwezig waren, maar ook bewoners van de koopwoningen en de zusters die begin mei intrek zullen nemen in hun nieuwe complex.

Elke wooncomplex een eigen naam

Ter gelegenheid van dit oplevermoment werden de namenborden van twee complexen bekend gemaakt. In het bijzijn van wethouder Jan van Burgsteden en Hugo de Vries (Area), onthulden zuster Gerda en de jongste bewoner van Kloosterhof, Duncan, de impressies de gevels van Borneo en Solano, Dit zijn de wooncomplexen van Area. Ook de namen San Rufino (koopcomplex) en Fioretti (complex van de zusters) komen op eenzelfde manier op de gevels te staan.

LeefGoed, Samen doen en beleven

Een belangrijk element van wonen op Kloosterkwartier is het levendig houden van het gedachtengoed van de zusters; verbinden en ondersteunen. Met Leefgoed wordt er verbinding gemaakt tussen mensen, organisaties en activiteiten. Stel, je hebt een zorgvraag óf je wilt bijvoorbeeld een schilderij laten ophangen. De partners van LeefGoed zoeken dan de geschikte partijen en brengen deze met jou in contact. Hierin staat het Ontmoetingscentrum centraal. De
voormalige refter (eetzaal) van de zusters wordt een gastvrije ontmoetingsplek voor ontmoeten en beleven, zeven dagen in de week. Op dit moment wordt aan deze ruimte nog gewerkt, maar vanaf half mei is het Ontmoetingscentrum weer geopend voor alle mensen uit de omgeving.

Buurtverbinders

Enkele huurders van Area hebben zich aangemeld om buurtverbinder te zijn. Zij gaan de bewoners met elkaar in contact brengen om elkaar te helpen en leuke momenten te organiseren. Zij worden hierbij ondersteund door medewerkers van Butterfly Effect. Tijdens dit oplevermoment stelden zij zich voor en zochten voor de eerste keer de verbinding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen