D66 Meierijstad wil onderwijs betrekken bij gezondheidsbeleid

Foto: D66 Meierijstad

D66 wil het zorg- en welzijnsonderwijs betrekken bij het nieuwe gezondheidsbeleid van Meierijstad. Dat staat in een motie die ze tijdens de aankomende raadsvergadering op 4 april zal indienen. De partij benadrukt het dringende belang van deze stap omdat goed opgeleide zorg- en welzijnsmedewerkers essentieel zijn én gezien de groeiende personeelstekorten in de zorgsector.

Volgens prognoses van het rijk lopen de personeelstekorten in de zorg de komende 10 jaar alleen maar op. Men verwacht een tekort van 190.000 werknemers en sommige organisaties spreken zelfs van een dreigend zorginfarct. Hoewel de exacte cijfers voor Meierijstad niet bekend zijn, speelt dit ook in onze gemeente. “We kunnen een goed beleid hebben, maar het gaat om de uitvoering en die is afhankelijk van de beschikbaarheid van goed opgeleid personeel”, aldus Gea van Zutven raadslid voor D66. “We moeten erkennen dat het aanpakken van het groeiende tekort aan zorgpersoneel een absolute prioriteit moet zijn. Of het nu gaat om jongeren die rechtstreeks voor een carrière in de zorg kiezen of om zij-instromers die later de overstap maken “.

Meierijstad heeft goed zorg- en welzijnsonderwijs, dat wordt aangeboden bij het Elde College en Fioretti College (VMBO) en het Koning Willem I College (MBO) locatie Veghel. Het is belangrijk dat de gemeente met hen in gesprek gaat om te verkennen wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Want hoe mooi is het als daar een samenwerking en win-win-situatie uit voortkomt voor alle betrokkenen.

D66 Meierijstad hoopt dat de andere partijen hun motie, die oproept om in gesprek te gaan, willen steunen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen