Skunk Dames 1 kansloos onderuit in Weert

Skunk Dames 1

Wat een mooie pot had kunnen worden in strijd om de vierde plek werd voor de dames van Skunk een deceptie. Niemand speelde een goede wedstrijd en niemand kon het team op sleeptouw nemen. Geen enkel moment kwamen de dames in hun spel en het niveau om spanning in de wedstrijd te krijgen werd niet gehaald.

Door: Maartje ten Haaf

De eerste twee sets verliepen hetzelfde. Geen service druk vanuit Skunk, moeite met de passing, moeite met de spelverdeling en te weinig rendement vanuit de aanval. Weert kon vrijuit spelen, verdedigde goed en kwam makkelijk tot scoren omdat ook de blokkade van Skunk niet op orde was. Met 25- 19 en 25-18 keek Skunk al snel tegen een 2-0 achterstand aan.

De derde set werd begonnen met Petra op de diagonaal voor Iris. Er werd beter geserveerd en meer oplossingen gezocht in de aanval. De passing werd beter en Skunk wint de set met  19-25. Echt overtuigend was het spel niet, in set vier ging Weert weer beter spelen en haalde alles van de grond. Skunk kwam weer moeilijker tot scoren en het werd een gelijk opgaande strijd. Bij 17-17 leek het even spannend te worden maar helaas kon Skunk geen vuist maken en Weert liep weer uit. Het publiek van Weert had lang naar dit moment uitgekeken, zo bleek, maar dat speelsters worden uitgescholden is toch wel heel vreemd. Misschien denken ze hier in Limburg anders over? Feit blijft dat Weert gas kon geven en Skunk niet.

Geheel verdiend ging de overwinning naar Weert, Skunk haalde geen enkel moment haar niveau en heeft hierdoor het behalen van de vierde plek niet meer in eigen hand. Volgende week zal de laatste wedstrijd van dit seizoen worden gespeeld. Tegen de nummer 1, die nog een set verwijderd is van kampioenschap wordt er om 17 uur gespeeld in Sporthal De Bunders. De dames van Skunk willen hun vaste publiek nog graag eenmaal trakteren op een goede wedstrijd om ze te bedanken voor een seizoen lang aanmoediging. Na de wedstrijd is het tijd voor een knallend eindfeest bij de sponsor Fellows&Friends. Zorg dat je erbij bent!