Skunk Dames 1 plaatst zich dankzij overwinning voor P/D wedstrijden

Zaterdag 13 april was het dan zo ver. Alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen stond op het programma. Nog nooit werd er twee trainingen achter elkaar zo goed getraind en daardoor kon Skunk dus ook met dit gevoel de wedstrijd in gaan. Al is dit bij de dames van Skunk makkelijker gezegd dan gedaan.

Door: Eilne Lange

Dat het een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen zou zijn, werd al gauw duidelijk door het vele publiek op de Veghelse tribune. Tegenstander Nuvoc had één punt nodig voor het kampioenschap, de dames van Skunk hadden de 4e plaats en dus een plek voor de P/D wedstrijden in het vizier. Na een kleine technische onderbreking waarbij de lampen uitvielen in de sporthal, kon dan eindelijk aan de wedstrijd begonnen worden.

Set 1 werd direct scherp gestart en beide ploegen gaven elkaar niks cadeau. Tot 11-11 ging het gelijk op waarna Skunk kon uitlopen door een goede service serie van Kelly. Dat de druk bij Nuvoc lag was duidelijk te zien door veel onnodige eigen fouten. Het vertrouwen van Skunk groeide hierdoor en Skunk nam het initiatief in de eerste set volledig over. De ruime voorsprong werd niet meer afgegeven en de set werd uitgespeeld met 25-23.

Eén punt zou niet genoeg zijn voor plek vier en met die gedachte ging Skunk het veld weer in. Set 2 ging weer gelijk op, al had Nuvoc continue een kleine voorsprong. Ondanks de voorsprong was het vertrouwen er bij de dames van Skunk. Het was namelijk zo’n dag dat alles lukte. Onmogelijke ballen werden verdedigd, waardoor Eefje haar aanvallers op gemak kon bedienen. Toch werd het gat gedurende de set niet kleiner en nam Nuvoc wat meer afstand. Petra kwam er in voor de service en serveerde van een 17-18 achterstand naar 21-18 voorsprong. Het vertrouwen groeide bij Skunk waardoor er vrij uit gespeeld kon worden. Iris scoorde veelvuldig op de dia en daarmee werd set twee ook binnengehaald met 25-21.

Zou plek vier dan toch nog haalbaar zijn? Deze gedachte ging om in de koppies bij de dames van Skunk. Daarbij was het wel van belang om bij de les te blijven en door te gaan waar het mee bezig was. Vol overtuiging spelen en de tegenstander niks cadeau geven. Deze opdracht werd dan ook goed uitgevoerd. De druk bij Nuvoc werd verder opgevoerd en door verschillende goede service series werd de voorsprong riant uitgebouwd tot 22-12. Nuvoc pakte nog twee puntjes, maar kon geen vuist meer maken. Set 3 werd met overtuiging gewonnen (25-14).

De overtuiging van set 3 werd doorgetrokken in de laatste set. Al gauw stond Skunk op een voorsprong van 4-0, waardoor vrijuit gespeeld kon worden. De pass lijn stond als een huis en Nuvoc wist hier geen raad mee. Deze voorsprong werd vastgehouden, totdat het spel bij Skunk een beetje wegzakte. Voor het eerst in de wedstrijd werd de druk gevoeld waardoor onnodig fouten werden gemaakt. De drang om 4-0 te winnen van de kampioenskandidaat was groot en dit was in het veld duidelijk te merken. Nuvoc kwam langzaamaan dichterbij, totdat Petra weer in het veld kwam met haar service. Dit bleek een gouden wissel te zijn, want hierdoor liepen de dames van Skunk weer een aantal puntjes uit. Deze voorsprong werd tot het eind van de wedstrijd vastgehouden en door een eigen fout van Nuvoc werd de vierde set binnengesleept met 25-21.

Een dikke 4-0 overwinning op Nuvoc werd binnengehaald en de speelsters van Skunk waren door het dolle heen. Het was een fantastische wedstrijd om te spelen, mede door de heerlijke ambiance in de sporthal wat te danken was aan de vele supporters.

Na even in onzekerheid te hebben gezeten, bleek de concurrent te hebben verloren waardoor Skunk steeg naar plek vier en dus volgende week mag strijden voor een plek in de tweede divisie. Volgende week 20 april speelt Skunk om 14.00 uur in Middelbeers en daarbij is alle support hard welkom. Trek nog één keer alle toeters en trommels uit de kast en schreeuw Skunk dames 1 mee naar de tweede divisie! Hopelijk tot zaterdag!