Café d’n Brouwer in Mariaheide bestaat 24 jaar!

Foto: Peer Brouwers

Donderdag 20 juni bestaat café d’n Brouwer in Mariaheide 24 jaar. In de ‘saloon’ is er op deze avond een Country en line dance avond m.m.v. DJ Hans.

D’n Brouwer, meer dan een café

Vele vaste klanten en verenigingen weten de weg naar d’n Brouwer te vinden. D’n Brouwer is meer dan een café. Wekelijks zijn er vele verenigingen actief. Zo heeft biljartclub de Blunderende Ballen het café als haar thuisbasis. Met maar liefst 5 wedstrijdbiljarts is er voldoende gelegenheid om een carambole te maken. Verder wordt er wekelijks gedart, waarbij af en toe een ‘one hundred and eighty’ op het bord verschijnt.

Daarnaast organiseert men er vaak koren- en muziekmiddagen, thema avonden en gaven o.a. Jan Akkerman en Alain Clark er masterclasses. Vudel werd er opgericht, CS de Heikrikkels heeft er jaren de prijzen na de carnavalsoptocht uitgereikt en viert er haar 11-11bal en diverse prinsen en een prinses van De Gekko’s hebben er geregeerd. Klanten van voormalig café De Mol zochten elkaar weer op bij een reünie en het is de vaak de start en finishplek voor Motor Club Veghel die regelmatig toertochten organiseert.

Oranje

Tijdens het EK Voetbal, wat momenteel gespeeld wordt, komen gasten graag naar D’n Brouwer om gezamenlijk voetbal te kijken op een groot scherm. Vrijdagavond om 21.00 uur, als het Nederlands Elftal haar tweede poulewedstrijd tegen Frankrijk speelt, zullen vele voetballiefhebbers de weg naar Mariaheide weer eten te vinden.

Geschiedenis

Op 1 april 2000 werd het pand op Dobbelsteenplein 1 in Mariaheide officieel overgenomen van CHV (tussen 1988 en 1998 zat hier CAV de Meierij, een onderdeel van dit bedrijf). Tussen 1974 en 1988 zat de Rabobank er gevestigd. De oude kluisdeur is nog steeds aanwezig in het café. Na een flinke verbouwing en een paar avonden proefdraaien tijdens het EK voetbal vond op 20 juni 2000 de officiële opening plaats.

Verbouwingen

Om D’n Brouwer nog groter en gezelliger te maken, hebben er al die jaren diverse kleine en grotere verbouwingen plaatsgevonden. Een demontabele wand, een andere plek van de bar, een nieuwe wc-groep en af en toe een likje verf of nieuwe versiering aan de muur.

De grootste verbouwing begon in augustus 2007. Het café en de zaal werden flink uitgebreid en ook werd er vanwege het rookverbod, een rookruimte gecreëerd. Ook de terrasoverkapping is een goede toevoeging geweest. Boven D’n Brouwer werden 2 ruime woningen gerealiseerd waar familie Brouwers nog steeds met veel plezier woont.

D’n Brouwer door de jaren heen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen