41 appartementen op terrein ‘Kasteel Frisselstein’

Foto: Sandra van Gerwen | Communicatieadviseur Area

Woensdagavond 26 juni was er een bewonersbijeenkomst voor de nieuwe bewoners van de appartementen aan de Frisselsteinstraat in Veghel. 41 nieuwe woningen op een prachtige locatie aan de Aa in hartje Veghel. Wethouder Rik Compagne en Hylke, een van de bewoners onthulde een afbeelding met de nieuwe naam van het complex: Huys Stein.

Huys Stein

De naam Huys Stein is afgeleid van het kasteel wat er ooit heeft gestaan. In 1425 kocht de weduwe van Godefrius van Erp, de locatie met een Huys/woontoren. Het Huys is in de loop der tijd uitgebouwd tot kasteel Frisselstein. Een ander woord voor kasteel in die dagen was ‘Stein. Het kasteel was in 1810 bouwvalig en werd afgebroken. Op de locatie van het kasteel is begin 2000 een kantoorgebouw gebouwd wat in gebruik is geweest als UWV kantoor.

Jongeren bewoners

Het kantoorgebouw stond al jaren leeg en was een doorn in het oog van de gemeente. In februari 2023 startte Area met de transformatie naar woningen. Afgelopen mei ontvingen de bewoners de sleutels van hun mooie appartement. Allemaal jongeren, startende huurders die nu een appartement hebben met één of twee slaapkamers of in een uitvoering als studio.

Leefbaarheid

Leefbaarheid in de wijken en in dit geval in een complex vindt Area heel belangrijk. “Het is altijd spannend als je in een nieuwe buurt komt wonen. Een eerste stap is dan dat je de buren leert kennen, zodat je makkelijker zaken deelt om bijvoorbeeld klusjes te doen, elkaar aanspreekt en je je veiliger voelt. Daarom organiseren we deze bewonersbijeenkomsten”, aldus Jan van Vucht, directeur/bestuurder van Area. “En dit keer op een fantastische locatie; het dakterras aan de Aa”.

Duurzaam

Het ontmantelen van het gebouw was nog een hele klus. De werkzaamheden werden door bouwbedrijf Van Stiphout op zo’n manier uitgevoerd dat er zoveel mogelijk materialen opnieuw gebruikt kunnen worden.

Natuurlijk zijn de woningen energiezuinig, gasloos, voorzien van zonnepanelen en warmtepompen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen