Muurschildering bijna voltooid dankzij hulp van Kick Arts! onderdeel van CHV Academy

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vrijdag werd zowat de laatste hand gelegd aan de muurschildering bij de ingang naar het Kloosterkwartier aan de Deken van Miertstraat in Veghel. Maar niet alleen door Gunther Baeyens die al een paar dagen met spuitbussen in de weer is.

Gunther kreeg vrijdag hulp van drie dames van Kick Arts!, onderdeel van CHV Academy. Bij Kick Arts! kunnen middelbare scholieren van het Fioretti College en het Zwijsen College in Veghel en het Elde College in Schijndel na schooltijd deelnemen aan diverse workshops die deze organisatie in hun programma hebben opgenomen.

De samenwerking tussen King of Colors uit ’s-Hertogenbosch en Kick Arts! werd gelegd door Barbara Brouwer. Zij nam contact op met Jan-Henk van Ieperen, artistiek leider bij Kings of Color en hij was direct enthousiast toe hij hoorde dat er enkele middelbare scholieren interesse hadden om aan dit traject mee te werken.

En dus waren Lisa, Floortje en Vivian samen met Hanneke van Bakel, één van de coaches en coördinator van Kick Arts!, vrijdagmiddag op locatie om ook een stukje van de muur van graffiti te voorzien maar vooral ook om de techniek van graffitispuiten enigszins onder de knie te krijgen. Want hoe kun je dat nou beter leren dan in de praktijk!

Naast hun bijdrage aan de muurschildering mochten zij ook hun eigen creativiteit tonen met het maken van een eigen kunstwerk.

De gemeente kan in de toekomst misschien wel gebruik maken van de talenten die door Kick Arts! / CHV Academy opgeleid worden, mocht er weer zo’n mooi kunstwerk als dit vervaardigd moet worden!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen