Krollenloop viert 10-jarig jubileum met Urban Night Run en Heroes Run

Foto:

VEGHEL – Voor de tiende keer wordt op de eerste zondag van november de Krollenloop gehouden. Om dit lustrum te vieren wordt op zaterdag 2 november een Urban Night Run georganiseerd. Hierbij wordt door allerlei bijzondere gebouwen gehold. Op de dag van de Krollenloop zelf, zondag 3 november, wordt een speciale Heroes Run aan de vijf verschillende afstanden toegevoegd. 

Het is de tweede keer dat de organisatie van de Krollenloop een Urban Night Run organiseert. Ook in 2018, bij het eerste lustrum, werd deze funrun door het centrum van Veghel gehouden. Toen met ruim 350 deelnemers. De verwachting is dat, mede door het succes van toen, de animo dit jaar nóg groter is. Start en finish zijn op de Markt. Er wordt 5 kilometer door het centrum én door allerlei bijzondere gebouwen gelopen. Welke dat zijn wordt later bekendgemaakt.

Parcours aangepast

Bewegen is belangrijk voor iedereen, ook als je een beperking hebt. Daarom organiseert de Krollenloop dit jaar, tijdens de tiende editie, voor de eerste keer een Heroes Run. Deze is bedoeld voor iedereen met een beperking of chronische aandoening die graag hardloopt. Voor de route wordt gebruik gemaakt van het parcours van de 5 kilometer. Om een veilige loop te garanderen start deze afstand vijf minuten ná de start van de Bernhaege Advocaten 5 KM. Speciaal voor de Heroes Run wordt de eerste kilometer van het parcours aangepast. “Dit is uiteindelijk plezieriger voor alle deelnemers”, verklaart bestuurslid Harry Lunenburg, die aangeeft dat er meer kleine aanpassingen zijn gedaan. De routes zijn terug te vinden op de website van de Krollenloop.

Inschrijven

De inschrijving voor zowel de Krollenloop, de Heroes Run als de Krollenloop Urban Night Run start op zondag 25 augustus. Kosten voor deelname aan de Krollenloop bedragen bij voorinschrijving €10,- aan de beide Kids Runs kun je tijdens de voorinschrijving gratis meedoen. Om mee te lopen met de Urban Night Run betaal je €5,-. Het aantal plekken is hiervoor beperkt. Wees er dus snel bij!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen