Bowlingcentrum Veghel sluit na 43 jaar noodgedwongen haar deuren

Foto: Stan Pittens

Horeca & Bowlingcentrum Veghel sluit op 4 juni 2018 voorgoed haar deuren. De familie Kweens heeft de afgelopen tijd er alles aan gedaan om een ander onderkomen te zoeken, maar helaas.

In het ‘Masterplan 2030’ van de gemeente Meierijstad staat dat het pand in de toekomst plaats moet maken voor ‘een stukje groen’. Dit gaat op zeer korte termijn gerealiseerd worden met als gevolg dat het bowlingcentrum na ruim 43 jaar gedwongen weg moet.

De familie Kweens, sinds februari 2005 de exploitant van het bowlingcentrum, nam in die tijd het stokje over van de familie Dol. Zij hebben zeker 5 jaar in onzekerheid gezeten voor wat betreft de toekomst van het centrum. De afgelopen jaren hebben zij getracht een ander onderkomen te vinden maar de locaties die eventueel beschikbaar waren of zouden komen bleken financieel niet haalbaar te zijn.

Bowlingcentrum Veghel

Bowlingvereniging Veghel

De sluiting van het centrum betekent ook het einde van bowlingvereniging Veghel. Deze vereniging, opgericht 27-5-1975, heeft momenteel zo’n 100 leden.

Ook andere verenigingen en scholen die gebruik maken van dit bowlingcentrum moeten nu op zoek naar iets anders. Leden van KBO maakten in de wintermaanden gebruik van deze faciliteit. Leerlingen van het Zwijsen College kwamen wekelijks bowlen, een groep van 50 plussers vond hier hun ‘uitje’. Zij allen zullen op zoek moeten naar iets anders.

Toernooien

Vaak werden in Veghel grote toernooien georganiseerd met zelfs buitenlandse deelnemers. Sommige leden van bowlingvereniging Veghel speelden op landelijk niveau.

De familie Kweens wil al haar klanten bedanken voor de afgelopen 13 jaar dat zij exploitant waren van Bowlingcentrum Veghel.

Bowlingcentrum Veghel

Bowlingcentrum Veghel

Bowlingcentrum Veghel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen