Bijzonder muziekproject: Brabants Telemann Festival 2017

Foto: Phoenix Cultuur

Docenten van de muziekschool van Phoenix Cultuur organiseren van 23 t/m 25 juni een bijzonder muziekproject: het Brabants Telemann Festival 2017.

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat de componist Georg Philipp Telemann is overleden. In zijn tijd, de Barok, was Telemann een nog beroemdere componist dan J.S. Bach. Hij heeft meer dan 3000 werken gecomponeerd en stond bekend om zijn originele bezettingen. Het festival omvat masterclasses van topdocenten, interessante lezingen en concerten op verschillende locaties: Kasteel Heeswijk, de Servatiuskerk en ’t Spectrum in Schijndel.

Topmusici als gastdocenten

Het Brabants Telemann Festival bestaat uit masterclasses, lezingen en concerten. Onder de professionele begeleiding van verschillende topmusici kunnen leerlingen en docenten van alle Brabantse muziekscholen zich verdiepen in de muziek en passende interpretatie van de beroemde componist Telemann. De volgende gastdocenten hebben zich verbonden aan het festival: Gisella Bergman (altvioliste en kamermuziekdocent), Eva Harmuthová (blokfluit en hobo) en Roberto Bando (blokfluit).

Masterclasses, lezingen en concerten

De masterclasses zijn in kamermuziek verband en bestemd voor verschillende instrumenten: blokfluit, dwarsfluit, hobo, viool, altviool, cello, contrabas, gamba, klavecimbel, fagot, trompet, hoorn, zang (barok) of barokinstrumenten met de barokstemming 450 Hz. Bestaande ensembles zijn ook van harte welkom om deel te nemen. Alle dagen geven de deelnemers en docenten na de masterclasses een gezamenlijk concert op locatie. Musicoloog Jos de Hoon zal alle concerten inleiden met een interessante lezing.

Enige ervaring voor kamermuziek, ensemblespel of koorzang is aanbevolen. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor verschillende dagen (vrijdag, zaterdag en/of zondag). Daarnaast kunnen leerlingen, ouders en andere geïnteresseerden natuurlijk de verschillende masterclasses en concerten bijwonen.

Brabants Telemann Festival vindt plaats van 23 t/m 25 juni 2017. Voor meer informatie kunt u bellen naar Eleanor de Groot: 073 – 54 79 938 / 06 49 67 52 32 of Eva Hermuthová: 06 49 67 52 32. Voor het programma overzicht en meer informatie over deelname en tickets kijk op: www.phoenixcultuur.nl. Tickets voor het bijwonen van concerten en masterclasses zijn te reserveren via: [email protected] / 0413 78 20 10 of te koop bij de receptie van Phoenix Cultuur op CHV Noordkade, Verlengde Noordkade 10-12, 5462EH Veghel. Deelnemers van een masterclass mogen gratis alle concerten in het weekend bezoeken.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen