Adviesraad Sociaal Domein officieel geïnstalleerd

Foto: Adviesraad Sociaal Domein

Vandaag zijn de leden van de Adviesraad Sociaal Domein Meierijstad (ASD) door wethouder Eus Witlox officieel geïnstalleerd. Wethouder Witlox sprak de leden toe namens het college van B&W van Meierijstad, in het bijzijn van wethouder Menno Roozendaal. Ook waren Gerrit Hagoort en Marion van Roessel namens de gemeente aanwezig, respectievelijk als strategisch adviseur en communicatieadviseur Sociaal Domein Meierijstad.

Adviesorgaan

De Adviesraad Sociaal Domein is een formeel adviesorgaan van de gemeente Meierijstad. De raad oefent invloed uit op het ontwikkelen, in- en uitvoeren, toetsen en evalueren van het gemeentelijk sociaal beleid om de kwaliteit van leven van de inwoners van Meierijstad te verhogen. De ASD is opgedeeld in een vijftal kennisgroepen op het gebied van Wmo, GGZ, Jeugdzorg/Onderwijs, Migranten en Participatie. De Adviesraad Sociaal Domein adviseert het college gevraagd of ongevraagd.

Onafhankelijk

Wethouder Witlox benadrukt dat het bestuur van Meierijstad de Adviesraad Sociaal Domein zeer belangrijk vindt en voegt daaraan toe dat samenwerking met andere partijen wenselijk is. “De ASD is leidend en met u willen we afspraken maken.” aldus Witlox. “Van u wordt verwacht dat u onafhankelijk, zonder last of ruggespraak uw rol vervult.”. Wethouder Roozendaal onderstreept dit en nodigt de diverse kennisgroepen van de ASD uit om ook in kleiner verband het gesprek met óf hemzelf óf wethouder Witlox op te zoeken. De ASD – die eerder al hun plan presenteerde met de titel ‘Eén voor allen, allen voor één…’ is zich bewust van hun onafhankelijke positie en spreekt ook de wens uit om vroegtijdig betrokken te worden bij beleidsontwikkeling binnen het Sociaal Domein. Voorzitter Pieter van Diepenbeek geeft aan dat één van de eerste speerpunten van de ASD zal zijn om vindbaar en zichtbaar te worden binnen Meierijstad.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen