De heer en mevrouw Kartan uit Veghel 70 jaar getrouwd!

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Morgen, 8 april, is het 70 jaar geleden dat de heer (89) en mevrouw (88) Kartan in het huwelijksbootje stapten. Een platina huwelijk is toch wel heel bijzonder.

De familie Kartan, vroeger woonachtig in de provincie Zeeland maar sinds 1985 woonachtig in Veghel, heeft 2 kinderen, 4 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. In 1947 wilde het stel zich verloven, maar het werd toch een trouwerij. Reden was dat de ouders van mevrouw, in verband met woningschaarste, inwoning moesten geven aan vreemden en dat zagen ze eigenlijk niet zo zitten. Om dat te voorkomen trouwde het stel. Meneer ging in dienst en zou in die periode voor 3 jaar naar Indië gaan. In verband met problemen met zijn blinde darm werd hij echter afgekeurd, dus Indië ging niet door. Na 2,5 jaar bij de ouders van mevrouw ingewoond te hebben, kregen zij een eigen woning.

Anekdote

De heer Kartan was vroeger werkzaam bij de Technische Dienst van de toenmalige PTT. Mevrouw had als grote hobby breien en de materialen haalde men in Helmond. Op dat moment was het echtpaar woonachtig in Breda. Op een dag is men via binnenwegen terug gegaan naar Breda en kwamen zij langs Veghel. Daar troffen zij een bord aan van de toenmalige woningstichting Sint-Lambertus. Omdat ze het hier een mooie streek vonden, en de afstand (voor de materialen om te breien) naar Helmond te doen was, besloten zij zich in te schrijven bij de woningstichting. Binnen 4 maanden werd hen een huis toegewezen en sinds die tijd woont het echtpaar in Veghel.

Veel bezoek

De heer en mevrouw Kartan hebben de afgelopen dagen veel bezoek ontvangen van diverse mensen van de pers. Gisteren is burgemeester Fränzel bij hen op bezoek geweest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen