Teun Horck steun en toeverlaat voor team Meierijstad tijdens Keukenbazen Battle 2017

Foto: keukenbazen.nl

Teun Horck van DIS in De Proeffabriek zal het team van de gemeente Meierijstad ondersteunen in de strijd om de Keukenbazen Battle.

AgriFood Capital organiseert Keukenbazen als onderdeel van de Dutch Agri Food Week. Keukenbazen is een kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Met Keukenbazen halen ze de agrifoodsector dichter naar de regio en de inwoners en laten ze kinderen ervaren dat lekker en gezond eten uit de buurt kom. Maar ook hoe leuk het is om samen voedsel te bereiden en op te eten.

Kookwedstrijd

De Keukenbazen Battle is een kookwedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 uit de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught. De opdracht voor deze kookwedstrijd is: bedenk en maak een lekker hoofdgerecht met gezonde producten uit je eigen buurt. In teams van 2, 3 of 4 strijden de kinderen om een plaats in de ‘Mega Live KookBattle’ die op 7 oktober 2017 plaatsvindt.

Mega Live KookBattle en feestelijk diner met bekendmaking van de winnaar

Een kok uit iedere gemeente kiest het winnende hoofdgerecht. Samen met de winnaars van deze gemeente kookt de kok tijdens de Mega Live kookBattle het gerecht voor een professionele jury. Dan moet iedereen nog een paar dagen geduld hebben. Want op 11 oktober koken professionele koks alle gerechten van de teams nog eens, en gaan burgemeesters, ouders, gasten én de kinderen samen aan tafel. Na het eten maakt de vakjury het winnende team bekend.

De winnaars krijgen de titel Keukenbazen 2017 en winnen leuke prijzen. De burgemeester uit de winnende gemeente mag zich een jaar lang ‘SmaakBurgemeester van Nederland’ noemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen