Koning Willem Alexander en Koningin Maxima bezoeken De Vijfmaster

Foto: koninklijkhuis.nl

Op vrijdagochtend 21 april aanstaande openen Zijne Majesteit de koning en Hare Majesteit de koningin de vijfde editie van de Koningsspelen op basisschool De Vijfmaster in Veghel. Het belooft een groot en mooi feest te worden met een optreden van het Jeugdorkest Phoenix van de muziekschool Veghel en van Kinderen voor Kinderen.

Programma

De koning en koningin zullen rond 9 uur arriveren op De Vijfmaster en worden hier onder andere ontvangen door de burgemeester van Meierijstad Marcel Fränzel en Ellen Vos, directeur van de school. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontbijten met alle kinderen van de school en zullen om half 10 de Koningsspelen 2017 openen. Vervolgens bezoeken zij de verschillende sportactiviteiten rondom de school, onder andere bij het net aangelegde Schoolplein14 en de Krajicek Playground. Het koningspaar zal rond half 11 weer vertrekken.

Live uitzending op NPO3

Het NOS Jeugdjournaal zendt de opening van de Koningsspelen in Veghel live uit bij Zapp op NPO3. De uitzending start om 08.55 uur en zal tot 09.35 uur duren. Eén van de presentatoren van deze uitzending is Siham Raijoul, voormalig leerling van De Vijfmaster! In de avond-uitzending van het Jeugdjournaal zullen beelden worden getoond van de sportactiviteiten op De Vijfmaster. Behalve NOS zal er veel landelijke en lokale pers aanwezig zijn om uitzendingen en foto’s te maken.

Spelregels

Bij een sportdag horen ook spelregels. Deze gelden deze ochtend ook voor de Koningssportdag op het terrein van De Vijfmaster en de directe omgeving. De school en het schoolterrein zijn deze ochtend alleen toegankelijk voor kinderen en personeel van de school en voor genodigden. Er zijn twee aangewezen plaatsen waar u het bezoek kunt volgen. Dit is bij de aankomst van het Koningspaar aan de Witte de Withstraat (aan de overkant van de school) en bij de fietsenstalling van de school.

Er zullen rondom het schoolterrein en bij aankomst van het koningspaar hekken worden geplaatst: u wordt dringend verzocht hier achter te blijven. Als u naar De Vijfmaster komt, moet u denken aan uw legitimatiebewijs en dit op verzoek van politie en beveiliging kunnen tonen.

Delen van straten worden deze ochtend mogelijk tijdelijk afgezet en in de straten direct rondom de school geldt een parkeerverbod. De gemeente vraagt om uw begrip en medewerking hiervoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen